Una multitudinària elaboració d’allioli a la plaça Major de Vila-real dóna pas a la 1a Nit de Xulla d’Interés Turístic Provincial

907

Dilluns de festes a Vila-real és sinònim de foc, brases, reunió i quilos i quilos de carn. I ho és encara de forma més especial en aquesta 78a edició, ja que és la primera amb la declaració i ha comptat amb una programació prèvia especial. A les 19.00 ha començat, s’han preparat fins a mil morters i a canvi d’un donatiu de dos euros que es destinarà al projecte XiCaEs de Caixa Rural tots els assistents han rebut tots els ingredients necessaris

Actualitat Diària/S.N.

Les festes de sant Pasqual de Vila-real deixen enrere intens cap de setmana. Obertura i Crida de la Festa, tancament i bou embolat, concert de Blas Cantó, la 80a edició del Concurs de paelles i la 37a del dinar del concurs de paelles i la 56a Cavalcada i hui ha arribat el gran dia o millor nit, la de la Xulla, primera com a festa d’Interés Turístic Provincial.

A les 11.00 l’alcalde, José Benlloch, i la regidora de Família, Rosario Royo, han acompanyat este matí els usuaris del CEAM L’Olivera en la inauguració de l’exposició dels treballs realitzats en els diferents tallers del centre de treballs manuals, informàtica, costura, memorització, patchwork, lectoescriptura, ceràmica i pintura amb tela Entre ells, un mural amb la planta històrica de la ciutat, entre altres motius decoratius, obra del taller de pintura, han conformat l’exposició.

A la mateixa hora han donat el tret d’eixida les activitats de Jugant Jugant, que han començat hui amb diferents inflables i jocs a la plaça de Sant Ferran, i han continuat a les 19.00 a la zona de cadafals amb tancament infantil de carretons, capejades, concurs de retallades i regals.

També ha tingut lloc la inauguració de l’exposició ‘El Sagrat Cor de Jesús‘, amb motiu del seu any jubilar, que ha tingut lloc aquesta vesprada a la seu de la congregació de Filles de Maria Immaculada. La mostra, que ha estat inaugurada per l’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Tradicions, Santi Cortells, que han estat acompanyats per diferents membres de la corporació, estarà oberta fins el 19 de maig, de 18.00 a 20.00 hores.

L’olor d’allioli i brases impregna l’ambient

A les 19.00 ha començat l’elaboració d’allioli organitzada abans de la xulla per a commemorar la recent declaració de forma simbòlica. Cal recordar que la Junta de Festes ha preparat fins a mil morters i a canvi d’un donatiu de dos euros que es destinarà al projecte XiCaEs de Caixa Rural tots els assistents han rebut tots els ingredients que necessita.

L’alcalde, José Benlloch, i el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, han estat els encarregats de guardonar, a títol pòstum, a Batiste Carceller, exalcalde de Vila-real que va instaurar aquesta tradició l’any 1979 -ha arreplegat el guardó el seu familiar Pascual Esteller- i a la Penya El Soll -Ricardo Broch-, creadora del concurs d’allioli entre el 2006 i 2011.

I ja quan ha començat a caure la nit, justament a les 21.00 les taules s’han omplit de carn, altres entrants i beguda per a celebrar la Tradicional xulla als carrers de la ciutat. La reina i dames, juntament amb membres de la Junta de Festes, l’alcalde i el president de la Generalitat en funcions han visitat diverses penyes durant l’elaboració d’aquest tradicional menjar.

Jordi Sebastià, a la Nit de Xulla de Vila-real Xulla Sebastià

El candidat de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha estat en la Nit de Xulla de Vila-real, declarada
Festa d’Interés Turístic Provincial. Sebastià ha estat acompanyat pel candidat a l’Alcaldia, Josep Pasqual Sancho, i la resta de membres de l’equip, que li han mostrat com és aquesta celebració i com es viu a les penyes de la ciutat, que també han rebut la visita dels candidats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací