L’equip de govern de Moncofa inicia els tràmits per a la creació dels pressupostos 2020

760

El clavegueram acapara la inversió pera 2020

Actualitat Diària

En el dia d’ahir, dimarts 7 de desembre, es va celebrar la primera reunió sobre pressupostos entre l’equip popular al càrrec del govern a Moncofa i les forces de l’oposició (PSOE, Compromís i Podem). I és que malgrat comptar amb una folgada majoria, Wences Alós ha volgut negociar amb tots els partits amb representació municipal l’aprovació del document que regirà la corporació l’any vinent.

Cal recordar que l’alcalde popular va aconseguir tirar avant els 4 pressupostos de la passada legislatura estant en minoria i fins i tot va aconseguir l’acord unànime en el del 2016. Ara tot serà més fàcil, ja que el grup popular compta amb 8 dels 13 regidors, però l’alcalde ha volgut mantindre la negociació. Per a Wences Alós, “hem d’escoltar a tots els representants i esperem poder introduir mesures beneficioses per a tots els veïns”.

No obstant això, la situació de l’Ajuntament no deixa molt de marge ja que el deficient estat del clavegueram, provocat per la falta de renovació en el passat socialista, obliga al fet que s’invertisca fortament en la seua renovació. I és que després d’invertir més d’un milió d’euros durant la passada legislatura, és intenció de la present corporació la substitució de la principal conducció que creua tot el Grau de Moncofa de nord a sud. Este col•lector ja s’ha renovat parcialment gràcies en part al Pla 135 de la Diputació amb la inversió de 220.000 euros; no obstant això, l’obra pendent necessària s’estima en 924.000 euros, obra que es pretén escometre a través d’un pla triennal.

Segons Alós, “la falta d’inversió en el passat ha fet que en estos moments la xarxa de clavegueram es trobe en un estat deplorable i es pot produir qualsevol imprevist en qualsevol moment. El pèssim estat de la xarxa ens obliga a invertir fortament condicionant tot el pressupost.” I recorda com quan en 2010 el PSOE va vendre per 6 milions d’euros la concessió d’aigua sense invertir ni un sol euro en clavegueram. La resta d’inversions quedarien per determinar en els pròxims dies, en funció de les aportacions de tots els partits.

D’altra banda, la reunió d’ahir, que va acabar sense acord, va servir perquè els diferents grups presentaren propostes als pressupostos. Propostes que en el cas dels populars van consistir en la construcció d’un muntacàrregues en el poliesportiu, a més de la posada en marxa de les plaques solars que estan allí situades, la construcció de nínxols en el cementeri i inversions en camins rurals, voreres, i la realització d’una rotonda al costat de la ratlla de Xilxes.

En la resta de capítols del pressupost, cal destacar la continuïtat en l’aposta pel foment de l’ocupació (513.068 €), el manteniment de les ajudes socials als més necessitats (249.241 €) i la partida de Cultura (470.028 €).
El pressupost de Moncofa és el més alt dels últims anys, ja que arriba als 13 milions d’euros, davant dels 12,3 milions de l’any passat, encara que si es descompten les obres del pont i la passarel•la, que ja estan en pressupostos diversos anys però no s’executen, es queda en 9.972.407,83 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací