El Consorci Camí del Cid millora la senyalització de la ruta tant física com de manera online

703
A la província de Castelló, s’ha actuat sobre 78 quilòmetres de recorregut realitzant un total de 57 intervencions

Actualitat Diària

El Consorci Camí del Cid ha tancat la campanya 2019/2020 de manteniment i reforç de la senyalització de la ruta. Els treballs es componen de dues fases. La primera ha suposat la realització de 2.136 intervencions al llarg dels 1.500 km de recorregut al seu pas per les províncies de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant.

Aquestes intervencions han consistit en la incorporació de nova senyalització mitjançant marques de pintura (1.600), instal·lació de vinils (118), plaques i distintius (74), estaques (64), balises (17), i cartells (27); la reposició o recol·locació del material ja existent però destruït o degradat (fletxes, balises, i panells: en total 68 unitats); l’adequació de set trams mitjançant obres de desbrossament, neteja, marcat de petjada, etc; i altres actuacions relacionades amb problemes sobrevinguts trobats en ruta i la revisió de traçats. Aquests treballs de camp van començar el 18 d’agost de 2019 i van finalitzar el passat 14 de març de 2020.

Senyalització Camí del Cid. En el cas de la província de Castelló, s’ha actuat sobre 78 quilòmetres de recorregut realitzant un total de 57 intervencions. A més de la instal·lació de nous elements, s’ha adequat la senyalització en trams específics, com en l’eixida de Montanejos i Montán. També s’han estudiat possibles alternatives BTT als traçats actuals entre Puebla de Arenoso i Montanejos, i entre Montán i Caudiel.

Actualització dels tracks

La segona fase de la campanya ha consistit en la redacció d’estudis provincialitzats sobre la base de les observacions recollides durant els treballs de camp, amb suggeriments de millora per als pròxims anys.

També, d’acord amb els canvis realitzats, s’han actualitzat els tracks del Camí del Cid en les seues diferents modalitats –senderisme, BTT, i cicloturisme per carretera- que des de hui ja estan disponibles per als usuaris des de la pàgina web del Camí del Cid. Aquests canvis no alteren la fisonomia del Camí sinó que obeeixen a les millores incorporades durant la campanya o a l’adaptació de l’itinerari per circumstàncies sobrevingudes, degudes principalment a les riuades de 2019 en zones de la Comunitat Valenciana.

Finalment, aquests treballs, al costat de les observacions enviades pels viatgers, han servit per a planificar les actuacions de la campanya 2020/2021 que començarà aquest estiu, i que constitueix, segons ha destacat el president del Consorci Camí del Cid i president de la Diputació Provincial de Castelló, José Martí “un reflex del compromís de les diputacions consorciades per ampliar l’oferta turística d’interior amb un producte singular i de qualitat, basat en criteris de sostenibilitat, que puga servir d’incentiu per a visitar els nostres territoris”.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací