Betxí permitirà als bars locals duplicar la superfície de les seues terraces

701

En les pròximes setmanes es durà a terme el primer ple presencial de la corporació municipal des que va començar l’estat d’alarma

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Betxí farà un pas endavant per ajudar l’hostaleria local en el context de l’epidèmia del Covid-19 i no cobrarà la taxa d’ocupació de via pública per als bars, restaurants i pubs de la localitat. D’esta forma, en el pròxim ple de la corporació municipal s’aprovarà una modificació de l’ordenança per tal de no recaptar ni les terrasses existents, ni l’ampliació ni la sol•licitud de noves plataformes exteriors mentre dure l’estat d’alarma o en el seu defecte les restriccions d’aforament.

Després de la revisió que està duent a terme la policia local juntament amb els tècnics municipals, en molts casos es permetrà l’ampliació de les terrasses existents pràcticament fins a duplicar la superfície actual, amb la qual cosa es minimitzarà l’impacte de la reducció d’aforament imposada des del govern central.

En este context, la modificació que pretén dur a terme el consistori significarà, de facto, que els bars no pagaran per les terrasses des del 14 de març i fins que s’allarguen les mesures de seguretat i separació entre els clients.

Alfred Remolar, alcalde de Betxí, ha apuntat que “es tracta d’una mesura pionera en estos moments, ja que no només no cobrarem la taxa d’ocupació, sinó que permetrem que fins i tot es dupliquen les superfícies sense cap cost per minimitzar les restriccions d’aforament”. Remolar ha destacat que “el nostre objectiu és que tot el comerç local retorne a la normalitat al més prompte possible i per això anem a intentar fer tot el que estiga a les nostres mans per ajudar-los”.

En les pròximes setmanes es durà a terme el primer ple presencial de la corporació municipal des que va començar l’estat d’alarma a meitat de març. En ell, es durà dins de l’ordre del dia la modificació de l’ordenança fiscal d’ocupació de via pública.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací