Les agències de viatges de Castelló es planten i no obriran l’11 de maig perquè “no hi ha res a vendre”

709

Si que realitzaran devolucions per cancel·lacions i canvis de bitllets per telèfon i correu electrònic

Les agències que formen part de l’Associació Provincial d’Agències de Viatges de Castelló han decidit no obrir les seues portes físicament el pròxim 11 de maig, encara que ja podrien fer-ho, perquè actualment “no hi ha res a vendre” i prefereixen “no exposar a cap risc de contagi als clients ni als treballadors”. Així ho ha explicat el president, Diego Tirado, que afirma que és una decisió voluntària i que tots segueixen teletrabajando per a realitzar anul·lacions de viatges concertats i canvi de bitllets per a pròximes estades

S. Barberá/Actualitat Diària

Les agències de viatges de la província de Castelló no obriran dilluns que ve, 11 de maig, a pesar que a partir de la setmana que ve ja podien obrir les seues portes dins del pla de desescalada aprovat per Govern. El president de l’Associació Provincial d’Agències de Viatges de Castelló, Diego Tirado, ha explicat que “és una decisió voluntària que hem adoptat entre les agències que estem dins de l’associació, ja que no hi ha res a vendre i no sabem, de moment, quan es podrà viatjar”.

Les agències seguiran teletreballant el que significa que continuen realitzant, per telèfon i per correu electrònic, les anul·lacions de viatges concertats prèviament a la pandèmia pel coronavirus al mateix temps que estan fent gestions per al canvi de bitllets per a destinacions quan es puga viatjar lliurement, data encara per determinar.

Diego Tirado, president Associació provincial d’Agències Viatges de la província de Castelló

La decisió que han pres els agents de les oficines de viatges de la província de Castelló s’emmarca, segons explica Tirat, en què “no hi ha necessitat d’exposar-nos a cap risc de contagi per als nostres clients i per als treballadors, per això després de consultar a les 15 agències que estan associades, hem decidit que de moment no obrirem les nostres portes físicament per a atendre de manera presencial als nostres clients, però això sí, sense deixar-los desatesos com hem fet fins ara”.

Tirado explica que “estem a l’espera de tindre producte per a vendre estades, que s’òbriguen els mercats i una vegada s’òbriguen, la gent s’anime a fer viatges”. Aquesta és una de les grans incògnites per a aquest estiu perquè no hi ha seguretat sobre com reaccionaran els clients una vegada obert el mercat, encara que confien que el mercat nacional assegurança que tindrà una gran eixida.

Entre les novetats que hi ha en el mercat dels viatges, el president de l’associació destaca que les majoristes estan oferint la possibilitat de fer reserves sense despeses d’anul·lació. Això significa que actualment es pot reservar un viatge i es pot anul·lar fins al dia d’abans de la seua eixida sense haver de realitzar l’abonament per això, tot això per a incentivar les reserves, però així i tot la gent no s’anima a realitzar cap reserva.

En concret, Tirado afirma que en la seua agència quasi el 90% del que tenia reservat per a aquestes dates “està tot anul·lat”. I explica que “ens han anul·lat molts viatges de nuvis, estades d’estiu a Nova York i moltes altres destinacions”. També destaca que en anul·lar-se els viatges del Imserso ara es troben realitzant totes les devolucions per aquestes cancel·lacions.

Bons per l’import de bitllets d’avió

Una altra de les mesures que s’ha adoptat en aquesta crisi és que les companyies aèries podran canviar per un bo l’import del bitllet i est es podrà utilitzar durant un any i en el cas de no utilitzar-lo, la companyia tindrà l’obligació de retornar els diners.

Aquesta és una mesura temporal, però que ha sigut agraïda per determinats professionals del sector ja que permetrà donar un respir a les agències de viatges que es trobaven en la tessitura d’haver de donar la cara davant els seus clients davant la injustificada negativa de la majoria de les companyies aèries i altres proveïdors que s’estan negant a restituir en metàl·lic el preu dels bitllets i altres serveis turístics cancel·lats a causa de la crisi de la Covid-19.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací