Castelló destina una partida de 686.000 euros per a fomentar recuperació des de la transició ecològica

722

El Pla Castelló en Verd va en la línia del Pla Nacional de l’Energia i Clima que promou el Govern per a espentar l’economia

Actualitat Diària

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, està tramitant un modificació de crèdit per dissenyar un paquet inversions de 686.000 euros que, dins del nomenat Pla de Castelló en Verd, busquen reactivar l’economia des de la transició ecològica i espentar la transició energètica, obres de renaturalització del terme que puguen generar un turisme diversificat i en millorar la rendibilitat de l’agricultura. Esta incorporació de 686.000 euros forma part de la última modificació de crèdit que la Junta de Govern local va aprovar dijous passat, 30 d’abril, i que s’aprovarà en Ple durant les pròximes setmanes per dissenyar el pla econòmic que faça front a la crisi de la Covid19.

«La transició ecològica pot ser el principal motor de reactivació econòmica davant esta crisi generada per la Covid-19. L’emergència climàtica no pot esperar a la recuperació econòmica, sinó que hem d’aplicar la mirada ecològica a la recuperació perquè, a més, tenim molt de marge per incentivar noves activitats econòmiques que ens poden ajuntar a remuntar en la nova normalitat», ha explicat el regidor de transició ecològica.

i contempla mesures que conjuguen la reactivació econòmica amb la cura del territori i la sostenibilitat. A més també fixa com objectiu incentivar la rehabilitació urbana sostenible per al parc d’habitatge de Castelló.

El regidor de Transició Ecològica ressalta que el Pla Castelló en Verd inclourà inversions per dissenyar unes rutes de l’aigua per a redignificar la Marjaleria, en sistemes de drenatge sostenibles per reduir els riscos d’inundació, així com actuacions en transició energètica per a instal·lar energies renovables i afavorir l’eficiència energètica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací