Mesures de protecció amb mampares de vidre laminat per a l’atenció al públic als centres educatius de Castelló

639

El pla de contingència  també inclou la utilització dels equips de protecció individual

Actualitat Diària

El departament d’Educació de Castelló han elaborat plans de contingència a partir  de la guia de l’INVASSAT (Institut valencià de Seguretat i  Salut Laboral) per tal de disposar de totes les mesures de protecció i prevenció de contagis davant la progressiva prestació del servei d’atenció al públic als centres educatius. Així ho ha confirmat el regidor, d’Educació Francesc Mezquita qui ha recordat que “disposarem tots els recursos per a quan la ciutat entre en fase 3 i els centres pugen rebre famílies amb cita prèvia”.

Entre les mesures que es prendran, destaca la instal·lació de mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores que depenen de l’Ajuntament de Castelló. Cal destacar que només quatre centres de la capital reunien condicions per a mantenir la distància en disposar de vidres, de manera que Educació actuarà en més de 30 centres d’infantil i de primària i escoles d’adults per a instal·lar aquestes mampares.

El consistori ha elaborat un informe on es recullen les característiques de les instal·lacions de cada centre i es determinen les mesures aplicar en cada cas. Aquests elements estructurals asseguren una separació efectiva entre les persones i el consistori vol que romanguen durant tot el curs 2020-2021, motiu pel qual seran fixades taules o estructures existents als punts d’atenció. El material triat és vidre laminat, un suport que redueix els riscos d’accident en cas de rebre un impacte o trencar-se.

El pla de contingència que Mezquita ha donat a conèixer al personal municipal també inclou la utilització dels equips de protecció individual en aquells llocs o tasques en què no es puga limitar la distancia de seguretat suficient. Educació facilitarà l’ús de mascaretes, gels hidroalcohòlics i guants als treballadors i treballadores dels centres que depenen de l’administració local.

Cal recordar que hui s’obre el termini per a l’escolarització durant el pròxim curs. La tramitació es pot completar fins a dimarts vinent, 16 de juny. A pesar que tot el procés es pot realitzat de manera telemàtica, els centres romanen a la disposició de les famílies que necessiten assistència o realitzar consultes al respecte d’aquesta tramitació, a les quals atendran exclusivament amb cita prèvia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací