Espaitec organitza una jornada per a millorar la traçabilitat del sector primari

672

Actualitat Diària

L’actual normativa respecte a la traçabilitat d’aliments no entra detalladament en la forma de conducta per a garantir la seguretat de la cadena de valor dels aliments. Tecnologies com blockchain i internet de les coses (IOT) són ja una realitat en el sector primari, aportant solucions en temps real per a garantir la seguretat en tot el procés de producció, distribució i venda.

En aquesta línia, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló organitza el dimecres 17 de juny de 2020 a les 12 hores el seminari en línia titulat «Traçabilitat en el sector primari». Un webinar gratuït que té com a principal objectiu mostrar casos reals d’aplicació d’aquestes tecnologies per a millorar la traçabilitat en la cadena de valor del sector primari.

El webinar comptarà amb un panell d’experts amb els qui descobrir què significa blockchain aplicat al sector primari i com aquesta tecnologia pot afavorir  la transparència dels processos, la seguretat de les transaccions i la seua inalterabilitat. És a dir, noves tecnologies dirigides a millorar la seguretat alimentària i generar noves oportunitats en el territori. A nivell de seguretat, la traçabilitat permet millorar la capacitat de resposta enfront de situacions d’emergència. Respecte a les oportunitats, la transformació digital dels territoris suposa una nova  oportunitat laboral i econòmica per a lluitar contra la despoblació.

La presentació de la jornada comptarà amb la intervenció de David  Torres, director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica Generalitat Valenciana, i Santiago Pérez, diputat de Desenvolupament Rural i Acció Contra el Despoblament de la Diputació de Castelló, els qui presentaran els principals projectes desenvolupats a nivell autonòmic en la matèria. David Cabedo, vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I, informarà sobre els avanços del Castelló Global Program, i Juan Antonio Bertolín, gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I i director d’Espaitec, serà el responsable de moderar la jornada.

A continuació Francisco Benítez, vicepresident Comissió Blockchain en l’Oficina de Transformació Digital d’Andalusia, realitzarà una conferència per a explicar què és la transformació digital dels territoris i com el blockchain juga un paper fonamental en aquest procés.

La jornada continuarà amb l’exposició de dos casos d’èxit d’empreses valencianes treballant en la traçabilitat del sector primari. Ivan Forner presentarà Aviari Tecnológica, una firma de Vinaròs que desenvolupa sistemes electrònics i programació industrial per a explotacions avícoles. Pablo Rodrigo explicarà el cas de Trazable, una empresa de València que desenvolupa traçabilitat d’aliments des del camp fins al punt de venda. Per a finalitzar hi haurà un xicotet debat i torn de preguntes.

Aquest webinar forma part del programa d’acceleració empresarial Castelló Global Program, una iniciativa finançada per l’àrea de promoció econòmica de la Diputació de Castelló amb la finalitat de contribuir a generar innovació i noves oportunitats econòmiques a nivell provincial.

La jornada es dirigeix a totes aquelles persones interessades en la innovació aplicada al sector primari, amb especial atenció a l’agricultura i la ramaderia.  És d’especial interés per a responsables de l’administració pública, associacions i professionals vinculats al sector primari i empreses innovadores que treballen en el desenvolupament de tecnologies aplicades al sector. Per motius d’aforament de la plataforma, per a participar és necessari realitzar inscripció prèvia a través d’aquest formulari (https://forms.gle/vE1m79r2k6uXXFMb6)  abans del dimarts 16 de juny de 2020.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací