Més de 14.200 alumnes de Castelló es beneficiaran de l’aposta cultural de l’IVC

705

Actualitat Diària

’aposta de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per augmentar l’oferta didàctica de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló comença a recollir els fruits tot just en l’inici de la nova temporada 2019‑2020, amb reserves per a públic escolar que ja superen els 14.200 xiquets i xiquetes en només tres dels quatre espais que conformen el gran contenidor cultural de la capital de la Plana.

L’Auditori i el Teatre Principal de Castelló sumen en octubre 10.352 reserves de centres educatius, més del doble que tota la temporada passada. A aquesta xifra cal sumar els més de 3.000 xiquets i xiquetes inscrits en les activitats didàctiques del Museu de Belles Arts d’aquest últim trimestre de l’any.

L’alumnat que gaudirà dels espectacles a l’Auditori i al Teatre Principal aquesta nova temprada prové de 61 escoles i instituts. La majoria són de Castelló, però també n’hi ha d’altres 13 municipis: l’Alcora, Alcossebre, Almassora, les Alqueries, Benicàssim, Borriana, Figueroles, la Salzadella, Nules, Tírig, Vall d’Alba, la Vall d’Uixó i Xert.

La nova temporada de l’IVC a Castelló, que ha arrancat aquest mes amb el lema ‘Tria cultura!’, preveu que l’afluència de públic escolar augmente de manera important al llarg de la temporada en tots els espais per l’increment de la programació didàctica i pel públic familiar que s’ha fet amb la intenció d’oferir “experiències enriquidores als joves i menuts”, subratlla el conseller Vicent Marzà. “Volem atraure públic infantil i familiar, i per això continuem intensificant la nostra programació en aquest sentit”, hi afig el responsable de Cultura de la Generalitat.

Als dos espais on l’assistència a les representacions i concerts es regula per entrada, a l’Auditori i al Teatre Principal, set de cada deu exhibicions programades per al públic escolar d’aquesta temporada que acaba al maig de 2020 ja han penjat el cartell de complet, i s’ha incrementat el nombre d’actuacions per a poder atendre la demanda.

En la temporada 2018-2019, l’Auditori i el Teatre Principal de Castelló van atraure 4.774 escolars, i en l’inici de la nova programació ja s’han fet 10.352 reserves des dels centres educatius. Per tant, s’ha més que duplicat l’afluència, amb un increment del 117 % (5.578 localitats). Això ha sigut possible perquè s’han augmentat les sessions per a escolars fins a les 38 exhibicions.

On sobretot s’espera més afluència d’escolars és tant al Museu de Belles Arts com a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló: “Per a ambdós espais culturals encara es prompte per avançar xifres perquè totes les activitats didàctiques són gratuïtes, per la qual cosa no suposen, per part del professorat, una dificultat per a programar i organitzar les seues visites més avant”, explica el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

No obstant això, el Museu de Belles Arts ja té més de 3.000 escolars inscrits en els tallers i les activitats didàctiques de les exposicions que ha programat per als mesos d’octubre, novembre i desembre. En el cas de l’EACC, en la mesura en què es concreten i es realitzen les diferents exposicions i tallers, augmentaran les dades d’afluència d’alumnat.

Ventall ampli de possibilitats per al públic familiar

A més de tot l’anterior, l’oferta expositiva i didàctica dels dos museus, Museu de Belles Arts i Espai d’Art Contemporani de Castelló, està plena de tallers familiars que se succeiran al llarg de tota la temporada. Així, al Pati d’Etnologia i al vestíbul del museu podrem trobar el contacontes ‘Històries a cau d’orella’, l’espai de joc interactiu ‘Play Cube’ o l’activitat musical de 0 a 3 anys ‘Mus’n’ babies’.

Paral·lelament, dels 39 espectacles que acollirà aquesta temporada el Teatre Principal de Castelló, huit d’aquests estan pensats per a públic infantil i familiar. Només entre octubre i desembre el Principal comptarà amb tres espectacles orientats al públic infantil: ‘Biblioteca de cuerdas y nudos’, de J. A. Portillo; ‘Sabates noves’, del vinarossenc Tian Gumbau, i ‘Peregrinos’, d’El Pavón‑Teatro Kamikaze.

A l’Auditori, de les 74 activitats en cartell per a aquesta temporada, 22 són propostes familiars i didàctiques. Entre aquestes es reeditaran els exitosos tallers ‘Amb bombo i platerets’, per a embarassades i nadons que tenen fins a 6 mesos.

També hi destaquen aquest trimestre els concerts per a públic familiar ‘Mi primer Vivaldi’, produït i dirigit pel violinista Ara Malikian; ‘Desconchertantes’, dels Violincheli Brothers Pablo i Alejandro Turlo, i ‘Los viajes de Gulliver’, de Lina Tur Bonet, o el taller ‘Els videojocs i la música’, dirigit a joves a partir de 15 anys.

Tota la programació de l’IVC Castelló pot consultar-se en el web ‘ivc.gva.es’, en què també pot descarregar-se el llibret trimestral de programació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací