Accedeixen a la base de dades de Wallapop i s’apropien de les dades informàtiques dels seus clients

1000

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta aconsella canviar totes les contrasenyes tant en aquesta plataforma com en altres xarxes socials

La plataforma de compra venda d’objectes de segona mà per internet, Wallapop, ha comunicat que ha sigut objecte d’una intrusió a les seues bases de dades. Com a conseqüència d’això, els pirates informàtics s’haurien apropiat de dades i contrasenyes utilitzats pels internautes. L’Oficina de Seguretat de l’Internàutica (OSI), ha emés una alerta per a informar d’aquest problema i recomana als usuaris que canvien completament les seues contrasenyes.

Actualitat Diària

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI), ha emés una alerta de gravetat ‘alta’, en relació amb la plataforma de Wallapop. Wallapop és una aplicació d’internet per la qual els particulars poden comprar i vendre objectes de segona mà. Això significa, que els clients que accedien a aquesta plataforma facilitaven dades personals, i fins i tot nombre de comptes bancaris.

Segons ha informat la pròpia plataforma de Wallapop, s’ha donat el cas que pirates informàtics han accedit a les dades internes dels seus clients, per la qual cosa s’haurien apropiat de contrasenyes i comptes associats amb elles.

Per a evitar conseqüències majors, Wallapop ha remés correus informàtics als seus clients als quals recomanen el canvi de les credencials d’accés al compte. De fet, i segons han informat els usuaris, moltes dels comptes subscrits han deixat de funcionar i l’aplicació exigeix noves credencials per a poder accedir a elles.

En el correu s’informa l’usuari que han detectat un accés indegut en la seua plataforma i que per aquest motiu, entre les mesures de seguretat implementades, haurà de tancar sessió i inhabilitar les contrasenyes afectades. Per aquest motiu, es recomana canviar al més prompte possible les contrasenyes d’accés al servei.

Les recomanacions passen per: entrar en el compte amb una contrasenya nova que complisca requisits de seguretat i siga difícilment detectable. Utilitzar una contrasenya diferent a la que s’use per a entrar en altres xarxes socials. I en el cas que l’usuari haguera utilitzat la mateixa contrasenya (ara robada) per a Wallapop i altres xarxes, modificar també la de les altres aplicacions d’internet.


Estan potencialment afectats per aquest incident tots els usuaris que tinguen compte en Wallapop.

La solució proposada per OSI és la següent: “Si reps un correu electrònic amb l’assumpte “Informació de seguretat”, has d’accedir al teu compte de Wallapop i canviar la teua contrasenya al més prompte possible”

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ofereix els següents accessos per a recuperar la seguretat en els comptes de Wallapop:

Des de la web oficial: https://web.wallapop.com/.Prem el botó “Registra’t o inicia sessió” situat en la part superior dreta de la pantalla.
Inicia sessió amb les teues dades: adreça de correu i contrasenya.
Dins del menú “Perfil”, accedeix a la secció “Compte”.
En l’apartat “Informació compte” trobaràs l’opció de canviar la contrasenya.

Altres recomanacions de la OSI:

Addicionalment: Recorda introduir una contrasenya robusta.
No reutilitzes la contrasenya, és a dir, crea una única i específica per a accedir a aquest servei.
Revisa l’estat dels teus productes i moviments bancaris per a descartar que s’haja produït un ús indegut de les teues dades.
Canvia la contrasenya de tots aquells serveis en els quals utilitzares la mateixa clau per a accedir que en Wallapop.
És cas d’observar algun comportament anòmal en l’estat del teu compte, consulta amb el servei de privacitat de Wallapop: privacidad@wallapop.com.
Per a més informació sobre com gestionar les teues contrasenyes de manera segura, consulta la següent campanya de conscienciació: Contrasenyes segures!

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací