Marzà i la rectora de L’UJI detallen les bases per a tramitar el Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies

488

Actualitat Diària

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Eva Alcón, han visitat la parcel·la on s’ubicarà el Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals de Castelló de la Plana i que serà un referent en aquesta àrea d’actuació gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’UJI. Posteriorment, han signat el protocol general de col·laboració i han presidit la primera reunió de la comissió mixta de treball integrada per representants de les dues institucions.

Vicent Marzà ha constatat que “el nostre horitzó per a tramitar la construcció del centre se situa a preparar-ho tot perquè les obres puguen arrancar abans de 2023. És per això que ja hem planificat una inversió per part de la Conselleria de 5,4 milions d’euros en diferents anualitats per a licitar el projecte de l’edifici i la direcció d’obra, així com el projecte d’execució i la licitació de la construcció d’unes instal·lacions sostenibles i amb un nivell molt alt d’eficiència energètica”.

Alcón ha explicat que “l’UJI posa a disposició de la Conselleria d’Educació una parcel·la de 900 metres quadrats, que està ubicada al parc científic i tecnològic Espaitec i que permet construir un edifici que té al voltant de 4.000 metres quadrats”. “En tot cas”, ha subratllat, “serà al si de la comissió mixta on es definirà el programa de necessitats del nou centre, tant de la Conselleria per als CEFIRE com de la Universitat per a grups d’investigació en innovació educativa, serveis com el CENT o l’àmbit de formació de l’USE, a més d’espais compartits per a la formació, la investigació i la innovació”.

El conseller ha comentat que “aquest nou centre de transferència de coneixement, que serà el referent que marcarà el treball en la innovació educativa del territori valencià, connectarà perfectament les experiències en els centres educatius amb el treball investigador universitari i per això iniciem ja el recorregut per a fer-lo realitat”.

Així, la rectora ha destacat que “l’UJI i la Conselleria d’Educació compartim la visió que aquest és un projecte imprescindible i prioritari, que ens permeta la transferència de coneixement per a millorar l’experiència a l’aula i les competències digitals a més de connectar encara més la Universitat i la resta d’etapes del sistema educatiu a partir de la possibilitat de compartir experiències i projectes, de millorar la formació i potenciar la recerca i la innovació”.

La reunió mixta de treball, presidida per la rectora i el conseller, ha comptat amb la participació, per part de l’UJI, del vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; de la vicerectora d’Estudis i Docència, Isabel García-Izquierdo: del vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; del comissionat de la rectora per a l’Impuls Digital, Francesc Esteve; del comissionat de la rectora per a la Nova Normalitat, Vicent Cervera, i del cap de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes, José Roger.

Per part de la Conselleria d’Educació, hi han assistit el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miquel Soler; el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; el director territorial de la Conselleria a les comarques de Castelló, Alfred Remolar, i el subdirector de Formació del Professorat, Carlos Sánchez.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací