El PPCV acusa a Puig de “abandonar als petits municipis” amb la Llei de Fons de Cooperació

444

Actualitat Diària

Puig abandona als petits municipis” amb la Llei del Fons de Cooperació municipal i entitats locals menors de la Generalitat.

El diputat José Antonio Rovira ha respost així al director general d’administració local, Toni Such, a qui ha recomanat “menys bloqueig, més diàleg i menys imposicions. És lamentable que Such, en la defensa d’un projecte de llei indefensable, ometi que hi ha corporacions locals petites que es veuran molt perjudicades i no es refereixi a l’atropellament a les diputacions i corporacions locals a les quals es menysté”.

“Aquesta Llei de la qual fa gala Such el que pretén és confiscar-se, amb caràcter obligatori, dels fons de les Diputacions que han d’anar dirigits a petits municipis. No hi ha una llei com aquesta en tota Espanya”, ha apuntat.

Rovira ha assenyalat que el PPCV “no està en contra del fons de cooperació, però sí de la imposició que des del Consell es pretén fer i de com s’ha redactat”. El diputat ha assenyalat que “no hi ha hagut diàleg” en cap moment i ha indicat que cap CCAA a Espanya “imposa per Llei que les diputacions provincials intervinguin en aquest fons aportant diners”.

Rovira ha afirmat que “Puig va incomplir la seva paraula d’asseure’s a parlar sobre el projecte de Llei per a consensuar-lo i millorar-lo. Va assegurar que anava a obrir vies de diàleg, però ha tornat a faltar a la seva paraula i mentir. No deixa una altra opció que acudir als tribunals on hi ha hagut ja sentències del TC en el mateix sentit per anar contra la Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia i la Llei de Bases de Règim local, que és normativa estatal”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací