Economia fa costat a la Cambra de Castelló per a la divulgació del congrés Qualicer 2022

472

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la divulgació de la XVII edició del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic, Qualicer.

Rafa Climent ha destacat el suport constant de la Conselleria al sector tauleller i la seva indústria auxiliar, “amb actuacions com el correcte desenvolupament del Congrés Qualicer, consolidat com un esdeveniment de referència per a la indústria ceràmica a nivell mundial”.

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Ivace Internacional, destina 30.000 euros per a la preparació, difusió i promoció de les actuacions relacionades amb la pròxima edició de Qualicer, prevista al febrer de 2022.

Per a Rafa Climent, parlar d’aquest congrés és parlar de qualitat, d’innovació i de novetats en un sector altament competitiu. “Qualicer ha reforçat el posicionament de Castelló com el bressol del sector tauleller de la Comunitat Valenciana a nivell internacional”, ha indicat.

Entre les actuacions secundades a través del present conveni figuren les tasques relatives a la preparació prèvia, programació, promoció i correcte desenvolupament del Congrés. Algunes activitats previstes consisteixen en el disseny i ‘restyling’ de la imatge gràfica, actualització de la pàgina web, traducció, adaptació del programa informàtic per a les inscripcions, organització de viatges i allotjament de les persones convidades, elaboració del programa i un llarg etcètera.

Per part seva, María Dolores Guillamón ha destacat la consolidació de Qualicer com “l’esdeveniment de caràcter mundial en el qual es presenten les novetats més importants en la indústria taulellera quant a la fabricació, línies de recerca, màrqueting, etc., la qual cosa suposa un estímul per al creixement del sector en la zona de la Plana”.

Després de la signatura del conveni, Guillamón ha mostrat el seu agraïment “pel suport de la Conselleria a un sector tan important per a l’economia de la província de Castelló com és el tauleller”.

Qualicer és un fòrum internacional organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç de Castelló i el Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials on es donen cita fabricadores de paviments i revestiments, maquinària i béns d’equip i fregides, colors i esmalts. Aquest fòrum contribueix a unificar els esforços que s’estan realitzant en el desenvolupament científic i tecnològic, així com en els usos i aplicacions i en la imatge de qualitat de la ceràmica espanyola a nivell global.

Visita a empresa Dolores Cortés

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’empresa Dolores Cortés, una signatura amb més de 65 anys d’experiència en el sector de la moda banyo, on disseny, qualitat i ‘know-how’ ofereixen al mercat un producte amb alt component creatiu.

Durant la visita, el conseller -acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra- ha conegut tot el procés de fabricació que es realitza íntegrament en les instal·lacions de Vila-real que compten amb més de 4000 metres quadrats de superfície, on es realitza des del disseny a la comercialització, passant pel patronatge i la producció.

Rafa Climent ha destacat que aquesta empresa és “exemple del caràcter innovador i emprenedor del nostre teixit empresarial, amb una clara aposta per la sostenibilitat i l’obertura a l’exterior”.

“La innovació és present en cadascun dels processos, compta amb personal altament qualificat, la renovació tecnològica de les instal·lacions és constant amb la incorporació de noves tecnologies i la seva aposta per la sostenibilitat li ha portat a obtenir l’acreditació Oeko-Tech fa més de 20 anys”, ha destacat Climent.

Les peces de Dolores Cortés es distribueixen tant en el mercat nacional com en l’exterior, amb presència en més de quinze països.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací