Martí destaca en ARCO 2020 que el Servei Provincial de Restauració s’ha especialitzat en la recuperació d’obres d’art contemporani

701

Actualitat Diària

José Martí ha inaugurat hui l’estand de la Diputació de Castelló en ARCO 2020, en el qual cobra un especial protagonisme el Servei Provincial de Restauració que en els últims anys també s’ha especialitzat en la restauració d’obres contemporànies. Un servei que el president ha qualificat de «original i innovador» i del qual ha dit que «era necessari mostrar a Madrid perquè trenca amb la idea preconcebuda de moltes persones que l’art que es restaura és el que ja ha complit alguns segles». Durant la seua visita a la fira ha estat acompanyat per la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, i per diputat provincial i alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez.

Segons ha explicat, els tècnics del Servei Provincial de Restauració especialitzats en Art Contemporani realitzen «una labor molt interessant, positiva i complicada, perquè cal tindre en compte que es treballa amb obres que presenten components efímers i són d’autors que probablement estan vius». És el cas de les dues peces restaurades pel Servei Provincial de Restauració que s’exposen en l’estand de la Diputació, el llenç ‘Pintar la mar’, de 1984, de Manuel Boix i ‘Alizar’, de Ricardo Ugarte, una escultura de ferro esmaltat de 50 centímetres d’alt, 105 centímetres d’ample i 32 centímetres de gruix, que descansa sobre una base de 20×40 centímetres.

Són dues obres que pertanyen al Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (MACVAC) de Vilafamés, entitat cultural que també promociona la Diputació en el seu estand perquè «és la nostra particular joia de la corona dins de l’art contemporani», que a més, «se situa en una de les poblacions més boniques de la nostra província», que «per descomptat, val la pena conéixer».

El president Martí ha manifestat que «també volem ser la Diputació de la cultura», afegint que «cal cuidar i promocionar el turisme cultural, que cada vegada cobra més importància».

Coincidint amb la celebració d’ARCO 2020, on es donen cita galeries de més de 30 països, demà i passat es realitzaran en el Museu Reina Sofia de Madrid unes jornades sobre restauració d’art contemporani en la qual participarà el Servei Provincial de Restauració de la Diputació presentant un pòster que mostra els treballs de restauració realitzats sobre les pintures murals en paret de l’Església de Sant Pere del Grau de Castelló, que daten dels anys 60 del segle XX.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací