Marco anuncia un Pla Especial de Resposta Econòmica i Fiscal davant l’emergència sanitària del coronavirus

601

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat l’elaboració d’un Pla Especial de Resposta Econòmica i Fiscal amb l’objectiu de reduir l’impacte econòmic de l’emergència sanitària derivada del coronavirus. “Som conscients de l’esforç que estan realitzant empreses i autònoms per a fer front a aquesta crisi sanitària. Per això, des de l’Ajuntament de Castelló, ja estem traçant un full de ruta amb la finalitat de pal·liar els efectes econòmics de l’estat d’alarma a la ciutat de Castelló”, ha assenyalat Marco.

El pla estableix, entre altres mesures, la reorientació de la despesa pressupostària per a dotar de recursos suficients noves partides que reduïsquen els efectes econòmics del coronavirus. Preveu també la reducció d’inversions no prioritàries per a dotar un pla d’ajudes a la reactivació econòmica a la ciutat.

D’altra banda, planteja reforçar el fons econòmic contra la crisi amb la despesa no executada en els contractes públics que puguen patir alguna paralització a causa de l’emergència sanitària. El pla contempla, a més, ampliar el catàleg de bonificacions als sectors afectats per la crisi sanitària, accelerar la tramitació del pagament a proveïdors i ajudar a la tramitació de la línia d’ajudes autonòmiques a les organitzacions festeres que compensen els perjudicis causats per la suspensió de la Magdalena.

Una altra de les accions previstes és la promoció de noves campanyes d’animació cultural que compensen l’anul·lació d’activitats programades durant l’estat d’alarma. “Les mesures del pla de resposta s’aniran concretant en funció de l’evolució de la situació actual i quan es conega amb més detall els perjudicis causats als sectors econòmics locals, però el nostre objectiu és actuar per tres vies: les mesures fiscals, les subvencions i la dinamització econòmica a través del turisme, el comerç i la cultura. D’aquesta manera, esperem contribuir al fet que el teixit econòmic de la ciutat es reactive, una vegada superada l’emergència, i patisca el menor impacte possible”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací