La Diputació crea un Comité d’Estratègia per a coordinar els serveis essencials de la institució provincial enfront del COVID-19

586

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ha decidit hui la creació d’un Comité de Seguiment i Estratègia per a coordinar els serveis essencials de la institució provincial i fer front a l’extensió del COVID-19, segons ha anunciat el president de la Diputació, José Martí, després de la reunió mantinguda aquest matí amb la vicepresidenta, Patricia Puerta; els diputats de l’equip de govern Santiago Agustí i Ignasi Garcia i el secretari de la institució provincial, Manuel Pesudo.

La reunió extraordinària s’ha celebrat per a analitzar el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’Estat d’Alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, “la qual cosa obliga a aplicar determinades actuacions de caràcter intern a l’efecte d’organitzar els serveis i funcions desenvolupades per la diputació”, assenyala José Martí.

Així, la primera decisió ha sigut crear un Comité de Seguiment i Estratègia del COVID-19 que estarà format pel president, José Martí; la vicepresidenta, Patricia Puerta; els diputats Santiago Agustí, Ximo Huguet, Abel Ibáñez i Pau Ferrando, així com amb el secretari general, Manuel Pesudo; el cap de l’Àrea Tècnica, Emilio Monfort, i el cap del Servei d’Administració i Innovació Pública, Borja Colón.

Aquest Comité es reunirà el dimecres 18 de març per a posar damunt de la taula la coordinació de totes les mesures a aplicar per a impulsar, a l’empara de l’article 7 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, el teletreball de manera general per a tots emprats de la Diputació, amb caràcter immediat mentre estiga vigent el citat decret.

Informe

Com a pas previ, “s’ha donat instruccions als caps d’àrea, servei i secció de la Diputació de Castelló perquè realitzen un informe que determine quines són les funcions de la seua competència que consideren indispensable que s’han de realitzar de manera presencial, per a continuar donant els serveis adequats dins del compliment de l’Estat d’Alarma”, explica José Martí.

Totes les funcions que requereixen de la presència dels treballadors en les dependències de la institució comptaran amb l’assessorament de la Secció de Prevenció de Riscos Laborals de la Diputació, que aplicarà les mesures precises per a respectar les distàncies de seguretat i higiene que recomanen les autoritats sanitàries.

Seran els caps de servei, doncs, els que determinen les millors opcions per a mantindre actives les àrees essencials de la Diputació durant el període que dure l’Estat d’Alarma, tant pel que fa al teletreball com als permisos i al treball presencial. En qualsevol cas, tots els empleats de la Diputació hauran de romandre localitzats en tot moment a través dels seus corresponents caps d’àrea.

Amb això, totes les dependències administratives de la Diputació de Castelló romandran tancades mentre dure la vigència de l’Estat d’Alarma, excepte per a la realització d’aquelles funcions que, de conformitat amb els caps de servei, hagen considerat que siguen prestades amb caràcter presencial.

D’altra banda, s’ha acordat també que el Servei Provincial d’Assistència als Municipis (Sepam) estructure un servei de suport telefònic i via mail per a informar els ajuntaments de la província de les incidències que puguen afectar-los en relació amb crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Protocols

Aquest pas s’adopta després de les mesures aprovades ja divendres passat en el Comité de Prevenció de Riscos Laborals, que va incidir en la definició dels protocols per a evitar casos de contagi en els centres de treball de la Diputació. Una d’elles és modificar el sistema de fitxatge, que es feia fins hui amb l’empremta dactilar i ara es farà de manera excepcional via informàtica”.

Així mateix, s’ha editat una guia per a tot el personal, un manual amb recomanacions preventives enfront del contagi per coronavirus en els centres de treball de la Diputació de Castelló que recull tota la informació sobre el COVID-19, tant pel que fa a la seua transmissió com als símptomes i els mecanismes d’higiene.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací