Castelló Ruta del Sabor promociona els seus productes de Km.0 en Madrid Fusión

1004

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló posiciona els productes agroalimentaris de la província en l’elit de l’alta cuina internacional a través de la seva participació amb Castelló Ruta de Sabor a Madrid Fusió. I és que el balanç d’aquesta participació històrica per a la marca de productes de Castelló no ha pogut ser més positiu, amb el suport de Martín Berasategui com un dels millors cuiners del món i ambaixador de la marca, com prescriptor dels productes de Castelló davant professionals de tot el món. Un gran salt qualitatiu per a la imatge de marca dels productes de la província entre l’alta cuina que obre noves oportunitats per als productors i establiments de Castelló.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “concloem avui la nostra primera participació a Madrid Fusió com un pas històric per als nostres productors, que per primera vegada han tingut l’oportunitat d’accedir a un mercat abans inassolible. Continuem sumant noves oportunitats a les nostres petites empreses, als nostres pobles, perquè els productes de Castelló siguin cada vegada més coneguts i millor valorats, també entre els paladars més exigents”.

Cal tenir en compte que en els seus quatre anys de trajectòria, Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit reunir a més de 100 productors i recentment ha evolucionat també a producte turístic gastronòmic, ampliant els seus beneficis tant a municipis, com a establiments turístics, de restauració i hostalers.

La introducció en l’alta cuina internacional de la mà de Berasategui és un pas més en el camí que està fent la marca Castelló Ruta de Sabor per continuar augmentant el consum de productes autòctons i apostant per la posada en valor de la seva qualitat. “La gastronomia de Castelló gaudeix del millor estat de salut de la seva història”, ha assenyalat el 10 estrelles Michelín Martín Berasategui. “La naturalesa ha estat generosa amb aquesta terra que dóna els millors productes ja sigui en els camps, en les seves ramaderies o en el mar, i l’ímpetu i el caràcter inconformista de la gent de Castelló fan la resta”.

La primera vegada que Madrid Fusió té estand de Castelló Ruta de Sabor
La participació de la Diputació amb Castelló Ruta de Sabor amb estand propi en la XVII Cimera Internacional de Gastronomia Reale Segurs Madrid Fusió 2019 ha suposat una oportunitat històrica per a obrir les portes a productors, cuiners i establiments de la província en aquest gran fòrum internacional, promovent noves oportunitats econòmiques per als municipis castellonencs.

I és que cal tenir en compte que Madrid Fusió és la cita gastronòmica professional internacional més important que se celebra a Espanya i reuneix cada any a prop de 2.000 congressistes, a més dels millors xefs tant de l’àmbit nacional com de tot el món, que donen a conèixer les tendències i treballs que es duen a terme dins del panorama gastronòmic d’alt nivell, així com dels productes de qualitat. Durant aquests tres dies, prestigiosos cuiners de la talla de Ferrán Adrià, Ricard Camarena o Quique Dacosta, han participat en ponències i altres activitats entorn dels fogons.

L’estand de Castelló Ruta de Sabor ha estat punt de trobada per als professionals que han pogut conèixer la gastronomia provincial a través no només de l’experiència de referents com Martín Berasategui o Raúl Resino, sinó també a través dels productes exposats i el material promocional i les pantalles audiovisuals.

A més de donar cobertura a desenes de productors castellonencs, durant aquests dies l’estand ha permès donar a conèixer l’extens rebost amb la qual compta la província i posicionar-la com a destinació gastroturístico. Molt present entre aquest material ha estat el gastromapa editat pel Govern Provincial que ha estat un èxit entre el públic, ja que s’han distribuït centenars d’exemplars en els quals figuren els establiments, empreses i entitats públiques que ja formen part del producte turístic Castelló Ruta de Sabor.

Aquest espai que la Diputació ha procurat als productors castellonencs comptar a més amb instal·lacions i equipament per a dur a terme reunions comercials.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací