Salvador visita les obres del carril ciclopeatonal que unirà Soneja i Sot de Ferrer

880

Actualitat Diària

La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat les obres que ha posat en marxa la Generalitat per a executar un carril ciclopeatonalentre els municipis de Soneja i Sot de Ferrer, passant pel terme de Sogorb. L’actuació, que suposa una inversió de 280.000 euros, “millorarà la mobilitat sostenible i la seguretat viària a la comarca de l’Alt Palància”.

Durant la visita, en la qual ha estat acompanyada pels alcaldes Sot de Ferrer, Ramón Martínez, de Soneja, Benjamí Escriche, i pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha assenyalat que “aquesta actuació ajudarà a resoldre les dificultats que històricament han existit amb la mobilitat ciclopeatonal dels habitants de les petites poblacions de la Comunitat i també a impulsar el turisme sostenible d’interior”.

El carril discorrerà per l’antiga carretera nacional a Terol N-234, de titularitat municipal, i passarà pels termes de Soneja, Sogorb i Sot de Ferrer. Tindrà una longitud de 1.500 metres, estarà dividit en tres trams i tindrà una secció de 2,5 metres d’amplària, suficient perquè es creuin amb folgança dues bicicletes.

El primer tram del carril, de 300 metres, comença en la carretera de Terol núm. 20, creuarà per sota de l’autovia A-23 fins a arribar al camí de servei d’aquesta, en la rodalia del barranc de Saint Lucia. En aquest punt, s’aprofitarà per a adequar aquests 300 metres del citat camí de servei de la A-23, direcció Teruel, fins a enllaçar amb la via verda d’Ulls Negres, a l’altura del barranc de la Foia de l’Abadia.

El segon tram, d’uns 650 metres de longitud, arribarà fins a la rotonda d’intersecció amb la CV-2210 que porta a Sot de Ferrer i discorre sensiblement en paral·lel a la A-23.

Finalment, el tercer tram, de 550 metres, enllaçarà la rotonda anterior amb les instal·lacions d’aparcament de l’Hostal Millán, a l’altura del pk. 21+500 de l’autovia A-23.

L’execució del carril ciclopeatonal s’està duent a terme mitjançant el fresat de la capa de rodadura del ferm existent i la seva reposició amb aglomerat asfàltic. Es protegirà als usuaris mitjançant la col·locació de vorada bicolor (blanc i negre) i l’encintant de la traça de tot el recorregut. Finalment, es pintarà tota l’amplària del carril per a diferenciar l’ús per a ciclistes i vianants.

A més, s’habilitaran unes petites àrees de descans i oci amb arbratge i bancs per a “fer el recorregut més amable a l’usuari”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací