L’UJI posa en marxa el primer projecte europeu que lidera en l’àmbit de les Humanitats

741

Actualitat Diària

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha donat la benvinguda als socis del projecte ETHNA System que participen durant els dies 30 i 31 de gener en la reunió d’inici del primer projecte europeu liderat per l’UJI en l’àrea de les Humanitats. A través d’ETHNA System, un total de deu institucions de huit països treballaran durant els pròxims tres anys en el desenvolupament d’un sistema per a la governança ètica de la investigació i la innovació responsables i la seua implantació en sis institucions europees que financen o desenvolupen investigació, inclosa la Universitat Jaume I.

«Teniu per davant tres intensos anys de treball, però també el repte de visibilitzar la importància de les Ciències Humanes i Socials en la investigació i la transferència de coneixement cap a la societat», ha destacat Alcón. Així mateix, la rectora ha ressaltat el suport institucional al projecte, com deixa patent el fet que l’UJI vaja a ser un dels sis centres en els quals s’implantarà l’oficina ETHNA com a mecanisme per al foment de l’ètica i integritat de la investigació, la igualtat de gènere, la ciència oberta i el compromís ciutadà.

La rectora ha traslladat la seua felicitació als grups d’investigació de l’UJI «Ètica pràctica i democràcia» i «Dret, gènere i igualtat efectiva de dones i homes» per la seua participació en el projecte, així com a la seua directora, la professora d’Ètica Elsa González. Aquesta, per part seua, ha agraït el suport de la Universitat per a aconseguir posar en marxa aquest projecte «que ens permetrà treballar perquè el que és bo puga ser real. És a dir, que l’ètica passe de la teoria a la pràctica i que en aquest moviment puguem transformar les nostres institucions buscant fer real el sentit de justícia».

Com a coordinadora del projecte, González ha agraït «a tots els membres del consorci la confiança en la idea del projecte, la seua participació i la seua estada a Castelló per a la reunió inicial» que permetrà treballar al llarg de dos dies en la posada en marxa del projecte. El projecte està finançat a través de la convocatòria Horitzó 2020 de la Unió Europea i implementarà i validarà un sistema de governança ètica a través de la integració d’una oficina ETHNA en l’estructura de gestió de sis entitats del consorci: dues universitats, dos centres de finançament de la investigació i dos parcs tecnològics d’Espanya, Noruega, Estònia, Bulgària, Àustria i Portugal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací