Agricultura incrementa un 20% les ajudes a les inversions en explotacions agràries

701

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha incrementan en un 20% l’import de les ajudes per a afavorir la rendibilitat, el rendiment i la transició sostenible de les explotacions agràries. La Conselleria ha publicat aquest dimecres aquestes ajudes ajudes que ascendeixen a 30 milions d’euros, enfront dels 25 milions de l’anterior convocatòria.

L’objectiu d’aquestes subvencions està destinat a sufragar les inversions de les explotacions agràries orientades a reduir l’impacte ambiental de l’explotació o incrementar la seua eficiència hídrica i energètica.

Les ajudes, finançades amb càrrec al Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2020-2023, contribuiran a finançar projectes de modernització de regadius, depuració o reutilització d’aigua per a altres finalitats en el marc de la mateixa explotació i reconversió i reciclatge de subproductes agraris produïts en les mateixes instal·lacions.

En matèria d’eficiència energètica s’emmarquen la instal·lació de sistemes de cogeneració, d’aprofitament energètic del biogàs produït a partir de residus orgànics i la instal·lació d’energies renovables com a màxim equivalent al consum de la mateixa explotació agrària.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha subratllat que les actuacions previstes en les ajudes tenen un impacte en la reducció significativa de la despesa, siga en consum d’aigua o energètic, la qual cosa repercuteix directament en la viabilitat, la rendibilitat i la competitivitat de les empreses.

“La nostra responsabilitat és posar a disposició fons destinats a assegurar el futur del sector i a acompanyar a les explotacions agràries en el camí de la transició cap a un model més eficient i sostenible, sobretot si tenim en compte que actuar contra el canvi climàtic i protegir el medi ambient són dos dels criteris que estableix la nova PAC per a la concessió de les ajudes”, ha assenyalat Mollà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací