La quarta edició del Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana ja és una realitat

675

Actualitat Diària

El IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) amb la col·laboració de Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), se celebrarà aquest cap de setmana, per quart any consecutiu, al Palau de les Arts de València.

El concurs, dirigit a les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en la FSMCV, té dues categories. D’una banda, la categoria Salvador Giner tindrà lloc aquest dissabte 1 de febrer a partir de les 16.30 hores, i hi intervindrà la Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil, dirigida per Vicent Balaguer, després, serà el torn de l’Orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, dirigida per Sergi Costes Ferré i de l’Orquestra de la Societat Muscial d’Alzira, sota la batuta de Josep Ribes Villaba.

El diumenge 2 de febrer se celebrarà la categoria Martin i Soler, a les 12.00 hores. En aquesta secció es podrà gaudir de l’actuació de l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida per Pascual Cabanes Fabra. Tots els concerts disposen d’entrada lliure fins que es complete l’aforament.

L’orquestra guanyadora en cada categoria rebrà un premi amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories. D’altra banda, i a fi de continuar fomentant el teixit orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, la segona edició de les quals, amb els guanyadors del concurs de l’any anterior, tindrà lloc en el segon semestre de 2020.

La directora adjunta de música i cultura popular de l’IVC, Marga Landete, ha declarat que “el concurs garanteix activitat durant tot l’any a les orquestres participants, ja que completen un cicle de concerts i un festival. D’aquesta manera les orquestres es van consolidant dins de les seues respectives societats musicals i els músics troben una motivació més per a continuar els seus estudis. L’objectiu és aconseguir amb els instruments de corda valencians el mateix que ja s’ha aconseguit amb els de vent, que tinguen presència en les millors orquestres del món”.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “aquesta iniciativa, emmarcada en ‘Bankia Escolta València’, forma part del suport global que des de l’entitat donem a la música i a les societats musicals al territori valencià”. “Creiem fermament que la música és una de les formes de desenvolupament personal i cultural més arrelada a les tres províncies i per això, un any més, estem implicats al màxim”

Per la seua banda, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha manifestat que “és una satisfacció comprovar que aquest projecte arriba ja a la seua quarta edició, fet que posa de manifest el potencial orquestral de les nostres societats musicals. Això ens impulsa a continuar treballant pel foment del teixit orquestral al nostre territori, que continua creixent tant en nombre com en qualitat i, sobretot, mostrar-ho al púbic i compartir-ho amb la societat”.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’ dirigit a promocionar i donar suport a la música valenciana i al moviment associatiu musical. Amb aquest concurs es pretén promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres. Per això, i en paral·lel a aquest concurs, el projecte es complementa amb altres iniciatives com el Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i el Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, celebrats anualment amb gran èxit.

Per a aquesta quarta edició el jurat estarà format per Enrique García Asensio (president) i Saül Gómez i Isabel Villanueva (vocals), amb Pere Manuel Aragó de secretari i M. José Albors de sotssecretària. L’esdeveniment comptarà amb Laura Grande com a presentadora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací