Benicarló tanca la Festa de la Carxofa amb dades d’èxit, més del 90% de l’ocupació hotelera

624

Actualitat Diària

Aquest matí s’ha fet balanç de la 27a Festa de la Carxofa, que el passat cap de setmana va viure els actes centrals i més multitudinaris. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha remarcat que «l’èxit de la Festa de la Carxofa és l’èxit de tot un poble i que es basa en la comunió de tots els agents que participen en l’organització de la Festa des dels productors als llauradors, passant pels comerços, el Consell Regulador, Benihort i la resta d’agents imprescindibles que fan que tot isca com està previst».

Sobre l’èxit actual de la Festa, Francisco Lluch, president del Consell regulador de la Denominació d’Origen, ha ressaltat «que any a any s’està superant, i quan va començar fa 27 anys ningú esperava que arribara a on està avui».

Una vegada més, els actes centrals de la Festa han estat els que han concentrat un major nombre d’assistents. En concret, a la Demostració Gastronòmica es van servir 18.000 racions elaborades pels restaurants i associacions del municipi, i a la Torrada Popular de Carxofes es van cuinar a la brasa més de 3.000 quilos de l’hortalissa.

El Sopar de Gala també va estar tot un èxit, amb l’entrega de la Carxofa d’Or a Mikel López Iturriaga, que com ha destacat la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, «és una persona que promociona molt la carxofa i es va emocionar». L’acte també va servir per homenatjar la dona llauradora Mari Carmen Arín Borrás, una persona que ha dedicat tota la vida a la terra.

Pel que fa a la promoció de la Festa, a banda de la que es fa a les màquines de venda de bitllets de Rodalies, enguany s’ha innovat amb la decoració d’un tren de Mitja Distància amb 105 fotografies de la carxofa, que han fet arribar la festa a més de 120.000 viatgers. Com ha reconegut Iván Alemán, president de l’Associació de Bars i Cafeteries de Benicarló, «enguany s’ha notat que durant el cap de setmana hi ha hagut més públic de fora, especialment de la zona de Castelló».

Sobre l’assistència de turistes, la regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha desvetllat que «l’ocupació hotelera durant el cap de setmana gran de la Festa de la Carxofa ha estat sobre el 90%». «Un altre canvi molt ben rebut per la gent ha estat l’ampliació a dos dies de la Fira Gastronòmica i Productes de Proximitat, perquè ha fet que arribe a més gent», ha reconegut Cardona.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací