L’UJI obre la inscripció per a la propera edició de la Universitat per a Majors

352

La universitat ofereix un total de 120 places noves i el requisit és haver complit 55 anys

Actualitad Diària

La Universitat per a Majors de la Jaume I ha obert el termini de preinscripció per al curs 2023-2024 fins al 23 de juny. Les persones interessades a iniciar els seus estudis en la Universitat per a Majors hauran de formalitzar la preinscripció a través de http://preinscripcio.uji.es, mitjançant una instància al Registre General de l’UJI o en la Secretaria de la Universitat per a Majors. La preinscripció han de realitzar-la només les persones de nova inscripció i aquesta no compromet a la matrícula oficial, però sí que és necessària per a posteriorment gestionar la matrícula.

Per a aquest pròxim curs 2023-2024, la Universitat per a Majors ofereix un total de 120 places noves. El requisit és haver complit 55 anys. Si queden places vacants es podran assignar als sol·licitants de 54, 53, 52 anys, etc. fins que es cobrisquen les places disponibles.

Les persones interessades podran inscriure’s en el Graduat Universitari Sènior en Ciències Humanes i Socials que s’imparteix al campus de Castelló, amb una estructura troncal de tres cursos acadèmics comú per a tots els estudiants, o en els cursos de Ciències Humanes i Socials que es desenvolupen en sis municipis de l’entorn geogràfic (Seu dels Ports: Morella – Vilafranca, Seu de l’Interior: Sogorb, Seu dels Nord: Sant Mateu – Vinaròs i Seu del Camp de Morvedre: Port de Sagunt). El termini per a fer la preinscripció és el mateix i es pot realitzar per Internet: http://preinscripcio.uji.es o en els llocs corresponents: Morella (Biblioteca Municipal), Vilafranca (Casa Social), Sogorb (Edifici Glorieta), Sant Mateu (Ajuntament), Vinaròs (Biblioteca Municipal) i Port de Sagunt (Casal Jove).

A més de l’oferta troncal, aquesta es complementa amb cursos d’Aptituds Tecnològiques i Lingüístiques, Activitats de Dinamització i Tallers que s’oferiran durant la matrícula del curs.

La primera setmana de juliol es farà pública la llista d’admesos. La formalització de la matrícula serà al mes de setembre i haurà de realitzar-se el dia i hora establerts, s’anunciarà en les pàgines web, taulers de la Universitat per a Majors i a través del correu ordinari a les persones interessades. Aquelles persones que no siguen admeses s’inclouran en una llista d’espera per tal de poder cobrir les places vacants d’aquells admesos que no formalitzen la seua matrícula.

El principi d’aprenentatge al llarg de tota la vida s’entén des del compromís institucional d’oferir oportunitats de formació, divulgació científica i creixement adequades a totes les edats. Així, la Universitat és sensible amb la realitat actual i oberta a tots els ciutadans, amb una oferta d’estudis específics per majors de 55 anys. D’aquesta manera, es pretén contribuir en la millora de les seues capacitats humanes, tant des del punt de vista de la formació personal, com de la seua integració, proporcionant l’accés al coneixement científic, amb la finalitat de fomentar la creativitat i la participació social i cultural.

La Universitat Jaume I va iniciar el programa educatiu Universitat per a Majors en el curs 1998. Per tant, el programa de formació permanent per a persones majors de 55 anys està plenament consolidat i manté el seu esperit de millora, avanç i adaptació a la societat, en aquest proper vigèsim sisè curs.  Entre els seus objectius destaquen dur a terme una formació acadèmica de qualitat, flexible, participativa i col·laborativa; fomentar la docència de capacitació́ a l’estudiantat en TIC, llengües, habilitats personals i físiques; crear xarxes de coneixement a través de la Wiki Sènior, la Revista Renaixement i la Biblioteca Virtual Sènior, així com investigar en àmbits d’envelliment actiu, pedagogia aplicada a adults i ús de les TIC en persones majors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací