La inversió milionària de Ignis en el port de Castelló suposarà 1.200 nous llocs de treball

302

Per al PSPV-PSOE la implantació de la multinacional espanyola situa a la Comunitat Valenciana “en punta de llança de la indústria de la mobilitat sostenible i les energies renovables”

Actualitat Diària

El PSPV-PSOE ha valorat la implantació de la multinacional espanyola Ignis a Castelló com “el tipus d’inversions necessàries que situen a la Comunitat Valenciana en punta de llança en el que es coneix com la nova indústria, la indústria de la mobilitat sostenible i les energies renovables”. Així ho han manifestat la candidata autonòmica del PSPV a les Corts, Rebeca Torró, la candidata a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, i el cap de llista a les Corts pel PSPV de Castelló, Rafa Simó, els qui han posat en valor el nou projecte de producció d’amoníac verd que s’instal·larà en el port de Castelló i que “suposaran una inversió de 1.400 milions d’euros”.

Rebeca Torró ha manifestat que el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ja havia anunciat fa alguns dies que des del PSPV estaven treballant de manera intensa per a continuar portant noves inversions a la Comunitat Valenciana, “i aquesta és una d’elles”. L’empresa Ignis implantarà en el port de Castelló la producció i l’emmagatzematge d’amoníac verd, “que donarà un ús diferent d’algunes eines industrials, i que també servirà com a combustible per als vaixells”, ha explicat la consellera d’Obres Públiques.

“Obrim de nou la Comunitat Valenciana a la mobilitat sostenible, que en el seu moment ja vam dir que vindria per terra, mar i aire. Ja vam fer possible que Volkswagen arribe a València per a dotar de combustible elèctric als cotxes, i en aquesta ocasió la inversió anirà dirigida al combustible dels vaixells”, explica. Rebeca també ha destacat que els 1.400 milions d’euros d’inversió “suposaran 1.200 llocs de treball directes i indirectes per a la província de Castelló”.

“Aquesta implantació de noves indústries va lligada al nou centre integral de formació professional que la Generalitat s’ha compromés a instal·lar en el port, ja que les ofertes formatives aniran relacionades amb les necessitats d’aquestes noves empreses”, ha explicat.

D’altra banda, Rafa Simó també ha posat en valor i ha recordat que “això també és el projecte Octopus, ja que una dels objectius primordials del projecte és atraure a noves empreses perquè s’instal·laren en el nostre territori”. El número u a les Corts defensa que *Ignis arriba al port de Castelló perquè s’ha fet un treball coordinat entre l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana i la pròpia Autoritat Portuària.

“Les empreses no venen perquè cauen del cel, sinó perquè hi ha institucions que afavoreixen el que això ocórrega”. Simó ha volgut recordar que “l’aprovació d’un nou Pla General, la recuperació de la dignitat i la solvència a les institucions valencianes, i l’impuls del projecte Octopus, han sigut la clau perquè *Ignis arribe a Castelló”.

Rafa Simó també ha comentat la importància que els projectes polítics tinguen un pla per a millorar la vida de les persones. “L’únic projecte que assegura una aposta per la indústria respectuosa amb l’entorn i el territori en el qual s’implanta, és el projecte socialista. Crec que cal fer aquesta reflexió i recordar d’on venim, ja que sense un pla urbanístic, sense una Generalitat proactiva, i sense un port que ha eixit al món per a trobar noves empreses, hui no podríem donar aquesta notícia històrica, el diumenge en les eleccions ens juguem molt, en concret, milers de llocs de treball”.

La candidata a revalidar l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, també ha volgut remarcar que aquesta inversió “és possible gràcies a la coordinació entre les administracions públiques, l’Ajuntament de Castelló ha treballat al costat de la Conselleria perquè es poguera fer possible el que hui estem anunciant”.

Marco ha recalcat a més que aquesta inversió “serà un important revulsiu econòmic local gràcies a la creació de nous llocs de treball de qualitat“. L’alcaldessa ha subratllat, a més, que aquesta inversió és ara possible “perquè li hem donat la volta al prestigi i a la reputació de Castelló”. “Veníem d’una reputació molt negativa i ara estem en el cercle virtuós i aquesta inversió el corrobora“, ha apuntat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací