L’IVAM celebra el Dia Internacional de la Infància amb la creació d’un llibre col·lectiu

734

Actualitat Diària

L’IVAM editarà un llibre amb les il·lustracions que aporten les famílies en el projecte ‘A l’IVAM com a casa’ amb motiu del Dia Internacional de la Infància. Als dibuixos se sumarà el treball de la narradora Elisa Matallín i la il·lustradora Aitana Carrasco.

El públic infantil i les seues famílies seran els autors d’un llibre que el Museu publicarà per Nadal i que comptarà amb els textos de la narradora Elisa Matallín, les creacions de la il·lustradora Aitana Carrasco i els dibuixos dels xiquets i xiquetes que hagen format part de l’acció artística que el Museu proposa amb motiu del Dia Internacional de la Infància. Un projecte que es desenvolupa amb la col·laboració de Caixa Popular.

A través de la participació en ‘A l’IVAM com a casa!’, serà possible il·lustrar en família i de manera col·lectiva les vidrieres de la façana del museu. Amb aquestes aportacions i les que arriben dels participants en línia, s’il·lustrarà el conte que Elisa Matallín ha creat per al taller anomenat ‘Què hi haurà sota la terra?’, que la narradora va realitzar expressament per a ser contat en l’IVAM dins de les galeries de l’exposició ‘Quina és la nostra llar?’, que alberga obres i instal·lacions de la col·lecció del Museu MAXXI de Roma. En el conte la protagonista és una estruç una mica poregosa, anomenada Estruç, que a poc a poc supera els seus temors mentre recorre les obres d’art.

L’acció, que tindrà lloc el dissabte 21 en l’IVAM i a partir del dia el 23 en versió en línia, ha sigut ideada com una intervenció col·laborativa. Les persones que hi participen seran coautores d’aquesta publicació del Museu i mitjançant els seus dibuixos o escrits respondran a reflexions com: Què és una casa? Per a què serveix? Quin tipus de casa hi ha? Qui hi viu dins? Què hi ha fora? Sobre la por: Té més por qui té una casa o qui no en té? A què tenim por quan estem dins de casa? I quan n’estem fora? O sobre el desig: Què ens agrada de la nostra casa? Què no? Com seria una casa ideal?

El resultat de la unió dels dibuixos realitzats en família durant aquesta proposta, els textos d’Elisa Matallín i les il·lustracions d’Aitana Carrasco serà un llibre per a narradors titulat ‘Què hi haurà sota la terra?’. En aquest es podrà trobar primer un conte i en la part final, en una separata, l’explicació, a manera de teatre llegit, sobre com cal narrar el conte.

Per a la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, “les accions participatives i de cocreació involucren el públic en els processos del Museu, en aquest cas, un projecte editorial. Els permet conéixer i experimentar com la creació artística comença amb un concepte i acaba en un dibuix o en un escrit. Així, el Museu vol vincular les accions del centre als seus visitants i obrir a públics joves i familiars l’exploració sobre les exposicions des de punts de vista i experiències diferents”.

La modalitat presencial tindrà lloc en el Museu el 21 de novembre de 10.00 a 14.00 hores. Per a participar-hi hauran de fer reserva prèvia en el web de l’IVAM.

També serà possible formar part d’aquesta iniciativa virtualment a partir del 23 de novembre a través de les xarxes socials de l’IVAM. En aquesta modalitat les il·lustracions, fetes des de casa, s’enviaran fotografiades al Museu, a través del correu electrònic a educacio@ivam.es o bé publicant-les en xarxes socials amb l’etiqueta #IVAMacasa.

La publicació es posarà a la venda per Nadal a través de la botiga en línia de l’IVAM. Tots els participants apareixeran com a autors de l’obra i, per a agrair la participació d’aquests, rebran un exemplar gratuït.

A més de l’acció que el Museu posa en marxa aquest cap de setmana, durant el mes de novembre l’IVAM ha col·laborat amb el Servei de Promoció dels Drets de la Infància i Adolescència de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Una col·laboració emmarcada en el programa d’activitats destinat a celebrar el Dia de la Infància, que ofereix activitats específiques per a grups de famílies de menors en acolliment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací