L’IVAJ i Creu Roja fomentaran programes d’inclusió social a través de l’oci educatiu

833

Actualitat Diària

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i Creu Roja Joventut per al desenvolupament d’intervencions o programes d’oci educatiu compensatori i inclusiu.

Els programes es realitzen distribuïts per diferents zones del territori valencià atenent criteris de necessitat, per a evitar l’exclusió i amb especial incidència a les zones rurals i vulnerables.

A través d’aquestes accions, per a les quals l’IVAJ destina un total de 60.000 euros, es pretén millorar la qualitat de vida amb la realització d’activitats orientades a l’oci i temps lliure de caràcter lúdic, participatiu, igualitari i de relació, al mateix temps que la joventut participant adquireixi autoconsciència de la realitat social i un compromís en l’acció transformadora.

El conveni abasta activitats amb menors amb diversitat funcional en el Cabanyal, amb menors en dificultat social en el Barri del Crist d’Aldaia-Quart de Poblet i amb menors a Albaida. Així mateix, inclou sessions de promoció de l’oci educatiu a Algemesí i a Moixent.

A la província d’Alacant, inclou sessions de promoció de l’oci educatiu, amb joves de Banyeres, Ibi i joves en situació de vulnerabilitat de la zona nord d’Alacant. Les accions se centren en la gestió emocional, mitjançant accions de convivència entre els tres grups de joves, activitats culturals i activitats esportives per a fomentar la inclusió dels i les joves.

Finalment, a la província de Castelló estan previstes sessions de promoció de l’oci educatiu en els municipis de Sant Mateu, Els Coves, Albocàsser, Catí, Rossell, Onda, l’Alcora i Vilafranca del Cid.

L’IVAJ té entre les seves funcions la prestació de serveis a la joventut i el suport al desenvolupament de les iniciatives i projectes de les associacions. Per part seva, Creu Roja Espanyola, desenvolupa, a través de la seva secció juvenil (“Creu Roja Joventut”), programes d’intervenció i inclusió social a través d’activitats d’oci educatiu i de camps de voluntariat juvenil.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací