L’IVAJ convoca la campanya ‘Viu la Solidaritat’ per a camps de voluntariat juvenil 2021

440

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha publicat la convocatòria de la campanya ‘Viu la Solidaritat’ en la modalitat de Campos de Voluntariat Juvenil per a l’any 2021, dirigida a joves residents en la Comunitat Valenciana, amb la qual es reprèn aquesta activitat solidària de gran demanda entre joves de la Comunitat.

D’acord amb la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, s’estableixen camps a l’estiu i camps a l’hivern.

A l’estiu, l’oferta inclou set projectes que es desenvoluparan a Manises Viver, Xàtiva i en les instal·lacions juvenils de l’IVAJ en Alcossebre i a Teulada-Moraira.

Aquesta convocatòria es realitza d’acord amb les mesures i instruccions de seguretat i sanitàries vigents en la Comunitat “per a avançar en activitats d’oci educatiu necessari, segur i possible”, en paraules del director general de l’IVAJ, Jesús Martí.

Els camps de voluntariat juvenil són activitats juvenils en les quals un grup de joves de diferents procedències es compromet de manera voluntària i desinteressada al desenvolupament d’un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

Quant a l’intercanvi de places que es realitzava amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional, adscrit a l’Institut de la Joventut, que permet a joves valencians la participació en activitats de caràcter nacional i internacional, se suspèn durant aquest estiu per la crisi sanitària generada per la COVID-19.

Projectes de ‘Viu la Solidaritat’ a l’estiu

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permetin desenvolupar el seu compromís amb la societat, l’IVAJ ha convocat 135 places en els camps de voluntariat juvenil d’estiu per a dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes socials de diferents modalitats.

Aquest estiu 2021, ‘Viu la Solidaritat’ inclou set projectes, dels quals tres són per a joves de 15 a 17 anys: ‘La costa del castell’, a Xàtiva, del 19 al 31 de juliol; ‘El Prat’, a Viver, del 10 al 23 de juliol, i ‘Obradors’, a Manises, del 27 de juny a l’11 de juliol.

Per a majors d’edat, de 18 a 30 anys, són quatre les propostes: ‘Anima’t’, del 18 al 27 de juliol en Alcossebre; ‘ Petites Il·lusions’, del 6 al 16 de juliol en Moraira; ‘ Diverteix-te I’, en Alcossebre, del 4 al 18 de juliol en el campament Jaume I, i ‘Diverteix-te II’, del 31 de juliol al 15 d’agost en l’alberg La Marina de Teulada-Moraria.

La relació de places i projectes dels camps de voluntariat juvenil en la Comunitat Valenciana s’exposarà com a mínim cinc dies abans de l’inici del procés d’inscripció en el lloc web de l’IVAJ, consultar aquí.

En els camps de voluntariat juvenil organitzats en la Comunitat Valenciana s’inclouen els serveis següents: allotjament, alimentació en règim de pensió completa, formació necessària per al correcte desenvolupament del projecte tècnic, programa d’oci educatiu, amb activitats d’animació i de tipus cultural que es desenvolupin durant el torn, així com assegurança d’accident i de responsabilitat civil.

Les inscripcions es realitzaran exclusivament ‘en línia’ a través de la pàgina web de l’IVAJ a partir de les 9.00 hores del dia 27 d’abril de 2021.

El període d’inscripció estarà obert fins al 18 de maig de 2021. Durant aquest període no es podrà ocupar més d’una plaça i, una vegada passat, si hi hagués places disponibles, les persones interessades podran inscriure’s en una altra activitat.

Així mateix, en el DOGV l’IVAJ ha publicat la convocatòria de camps d’hivern que es realitzaran, previsiblement, entre el 26 de desembre de 2021 i el 4 de gener de 2022 amb una durada de 9 dies naturals. La inscripció es podrà realitzar del 8 al 19 de novembre de 2021.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací