L’Ivace signa la concessió de l’immoble d’Almassora per a avançar en la recerca 4.0

510

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el president de l’Associació de Recerca de les Indústries Ceràmiques, (AICE), Joaquín Font de Mora, han signat la concessió de domini públic per part del Ivace de l’immoble que l’Associació ocupa en Almssora, propietat de la Generalitat. Aquesta signatura ha comptat amb l’assistència de la directora general del Ivace, Júlia Company.

Des de 2017, AICE disposa d’una concessió temporal d’ús de l’edifici. Amb l’actual concessió de domini públic, l’associació podrà iniciar la seva ampliació amb la construcció d’un nou laboratori de recerca i l’equipament d’una planta pilot de fabricació de materials ceràmics a fi de desenvolupar projectes que afavoreixin la implementació de la indústria 4.0 en el sector i la transició cap a una indústria hipocarbónica.

L’objecte d’aquesta concessió és el desenvolupament de projectes d’I+D+i estratègics, d’accions d’assessorament tecnològic a les empreses del sector, de serveis tècnics avançats per a la caracterització de matèries primeres, productes semielaborats i finals, així com cursos de formació per a tècnics ceràmics.

Per al conseller és un dia important per al sector ceràmic “i un fantàstic exemple de col·laboració pública entre administració local (Ajuntament d’Almassora) i autonòmica (Conselleries d’Hisenda i Model Econòmic i d’Economia Sostenible) incloent al seu sector públic instrumental (Ivace)”.

La concessió s’estableix pel període màxim legal permès, 75 anys. Entrarà en vigor el pròxim 1 de gener de 2021 i anualment AICE haurà de pagar un cànon del qual es deduirà el percentatge corresponent als ingressos per activitats d’utilitat no econòmica de l’associació.

Obligacions AICE

Per mitjà d’aquesta concessió AICE té l’obligació de no arrendar l’immoble ni cedir el seu ús a cap altra persona física o jurídica, mantenir en bon estat i conservació les edificacions i instal·lacions i assumir el cost de subministraments i serveis de manteniment, conservació, seguretat i millora de les instal·lacions.

La concessió s’extingiria en el cas d’haver transcorregut el termini convingut, per la dissolució o renúncia de AICE o de mutu acord per les parts.

Després de la signatura de la concessió, Rafa Climent i Júlia Company s’han reunit amb el nou president del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló, Alfredo Raúl Cebrián.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací