L’IVACE mantindrà informades a les empreses valencianes sobre la situació dels mercats mentre dire l’emergència

625

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Internacional, segueix la situació en la qual es troben els mercats internacionals a fi d’informar puntualment les empreses valencianes.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que s’ha habilitat en la pàgina web de Ivace una secció anomenada ‘Actualitat Internacional’, dins de ‘Informació COVID-19’, on es penja una sèrie d’informes elaborats des de la xarxa exterior del Ivace sobre la situació de cadascun dels mercats.

A més, s’ha posat a la disposició de les empreses que ho necessitin un servei de connexions virtuals amb les oficines “per a poder aclarir de primera rajo dubtes que tinguin respecte a l’activitat econòmica concreta d’un país”, ha assenyalat.
“El fet de comptar amb una xarxa en l’exterior ens permet estar al corrent de la situació en temps en real per a poder informar i assessorar les empreses valencianes amb interessos” en els diferents països, ha explicat Parra.

“Ens trobem en una situació complexa en la qual les empreses s’han vist obligades a adaptar la seva activitat per la situació tant nacional com internacional i, en el cas de les empreses exportadores, moltes d’elles mantenen els seus compromisos internacionals amb la sortida d’estoc ja compromès”, ha explicat Parra.

“Considerem -ha continuat- que és important estar al corrent de l’actualitat perquè les empreses estiguin preparades quan, en els seus mercats d’interès, la situació millori o es reactivi l’activitat industrial”.

En la pàgina web del Ivace, les empreses ja poden consultar un informe genèric de tota la xarxa amb actualitat dels mercats i sobre com els està afectant el COVID-19, així com informes específics de mercats com els Estats Units, Algèria, Polònia, el Marroc o la Xina.

També s’han inclòs en la secció informes d’altres entitats que, per la seva rellevància, es consideren interessants per a les empreses.

Informació sobre logística o indicacions importació

Estats Units és un dels mercats des del qual més informació s’està generant en l’actual situació a través de la secció ‘Actualitat Internacional’, donada la importància que té com a principal mercat de destinació de les exportacions com a país no europeu.

En la pàgina web del Ivace, les empreses poden consultar la situació de la logística als Estats Units, amb informació detallada del funcionament d’aeroports i ports, així com càrrega aèria, marítima o per carretera. També la reglamentació sobre magatzematge i distribució.

Un altre dels exemples és la nota del banc d’Algèria, en la qual s’anuncia que, donada la situació excepcional, és possible rebre els documents relatius a operacions d’importació per via electrònica.

L’enviament, segons l’escrit publicat en la web del Ivace, haurà d’anar acompanyat d’un ‘swift’ de conformitat per part del banc emissor d’aquests documents que, rebuts per via electrònica, poden servir per al compliment del conjunt de formalitats bancàries i duaneres aplicables a les operacions d’importació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací