Puig anuncia que els sanitaris podran viatjar gratis en el transport públic de la Comunitat

591

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el personal sanitari i d’atenció social accedirà de manera gratuïta al transporto durant un mes, prorrogable mentre dur l’estat d’alarma, en els serveis de Metrovalencia, Metrobús, Tram d’Alacant i Tram de Castelló. Con això, es busca, tal com ha indicat, “donar les màximes facilitats” als col·lectius que se situen en la primera línia de la lluita contra el coronavirus “en un moment en el qual estan realitzant un gran esforç”.

Així ho ha manifestat després de la reunió por videoconferència que ha mantingut al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, con ho gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Emilio Bayarri, i la secretaria Autonòmica d’Obres Públiques, Transportes i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

Puig ha recordat a més que tant el personal que treballa als hospitals i centres sanitaris com, des d’ara, també el personal d’atenció social, podrà fer ús de manera gratuïta dels hotels que la Generalitat ha posat a la seva disposició “per a facilitar els desplaçaments als centres de treball i també aquest descans tan necessari”.

El titular de la Generalitat ha explicat que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha facilitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el primer lot de 5.000 abonaments de transporto combinats gratuïts. L’anomenat ‘Bono Sanidad’ permetrà a professionals de l’àmbit sanitari i d’atenció social accedir i desplaçar-se de manera gratuïta i durant un mes en tots els mitjans de transporto públic de la Generalitat: Metrovalencia, Tram d’Alacant, Tram de Castelló, Metrobús i autobusos interurbans.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que aquesta mesura pretén facilitar el desplaçament diari del personal sanitari a hospitals i centres de salut. “S’uneixo gest més de gratitud cap al personal sanitari, mostra del nostre suport, respecte i admiració por la professionalitat i afecte mostrat en aquesta crisi sanitària. Ara més que mai, hem de cuidar als qui nos cuiden”, ha dit.

Devolució i ampliació del bo mensual

Cal recordar que l’Autoritat del Transport Metropolità de València permetrà a tots els usuaris i usuàries del transporto públic de València i la seva àrea metropolitana, ampliar un mes més la utilització dels títols d’abonament transporto combinats comprats des de l’1 de febrer que ja estiguessin activats, o que hagin estat activats recentment.

Igualment, la ATMV també permetrà la devolució de l’importo íntegre de l’abonament transporto en aquells casos en els quals hagi estat adquirit a partir de l’1 de febrer i no s’hagi activat, o bé hagi estat utilitzat el dia de l’activació i, com a màxim, els quinze dies posteriors.

Per a activar l’ampliació, les persones usuàries hauran d’acudir als punts de venta de Logista (estancs i quioscos), activar-la a través de la ‘app’ de mòbil Recargamobilis, o bé acudir a l’Oficina d’Atenció al Client situada en l’estació del metro de Colón, una vegada es torni a parar esment presencial, on es tramitarà també la devolució d’aquests.

Desplaçaments de personal essencial

Després de les restriccions de mobilitat establertes recentment por ho Govern d’Espanya, únicament les està permès desplaçar-se a aquelles persones que exerceixin treballs o activitats essencials, així com realitzar desplaçaments por motius inajornables.

Arcadi España ha ressaltat que la ciutadania ha de continuar actuant “con prudència i responsabilitat”. “Aquelles persones els treballs de les quals no siguin considerats activitats essencials han d’evitar al màxim els desplaçaments i romandre a casa”, ha indicat.

Suport del president al sector del transporto

Por altra costat, el president, que també s’ha reunit aquesta jueves por videoconferència con representants de la Federació del Transport de la Comunitat Valenciana, ha mostrat el seu suport a les reivindicacions que planteja al Govern central aquest sector per a accedir a mesures fiscals i per a obtenir les mateixes condiciones respecte als expedientes de regulació temporal d’ocupació que han obtingut altres sectors.

Puig ha mostrat el seu reconeixement a la labor que realitza el sector del transporto, que, segons ha remarcat, està tenint un paper “clavo” en la distribució d’aliments, el subministrament de material sanitari i el funcionament dels serveis públics i que també està sofrint “de manera gravo” els efectes de la crisi econòmica generada por la pandèmia del coronavirus.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací