L’IES Jaume I de Borriana podrà iniciar el trasllat a l’aulari provisional de l’antic Llombai

497

Actualitat Diària

L’IES Jaume I de Borriana podrà iniciar el trasllat a l’aulari provisional que s’està instal·lant en el solar de l’antic IES Llombai, el 21 de desembre, a tenor del “bon ritme dels treballs d’instal·lació, i la previsió és que, després de les vacances de Nadal, el 7 de gener, l’alumnat comence les classes en les noves instal·lacions.

Així ho han assegurat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, avui en el transcurs de la visita a les obres d’instal·lació de les aules prefabricades per a reubicar, provisionalment, al professorat i a l’alumnat de l’IES Jaume I.

En la visita han participat també el tercer tinent d’alcalde, Vicent Granel, la cap del servei d’Educació de la Direcció Territorial d’Educació, Cultura i Esport a Castelló, Maria José Palmer, la directora de l’IES Jaume I, M. Carmen Usó, el cap d’Estudis de Cicles de l’IES, Vicent Ucher, i la presidenta de l’AMPA de l’institut, Carmen Hidalgo.

En el reconeixement han estat supervisant els treballs d’instal·lació de l’aulari per a constatar-ne la marxa i comprovar que, “si no hi ha cap imprevist, estiga tot llest per a començar el trasllat a aquest emplaçament el 21 de desembre, i amb vista que el 7 de gener puguen iniciar-se les classes en les noves instal·lacions, per a seguidament iniciar els treballs d’enderrocament de l’actual IES”, ha explicat l’alcaldessa.

El solar de l’antic Llombai alberga la construcció de les instal·lacions provisionals “més gran, fins al moment, de la Comunitat Valenciana”, ha destacat l’alcaldessa de Borriana. De fet, la superfície total que es construeix amb els mòduls prefabricats per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ascendirà, una vegada completada la instal·lació, a un total de 4.320m².

Una superfície que, ha precisat Maria Josep Safont, allotjarà un total de 218 mòduls de 15m², per a configurar fins a 82 espais de diferent índole per a situar aules, lavabos, biblioteca, sales, etc., i que seran de diferents mesures, depenent de la seua utilització. Concretament, disposarà de 18 espais de 15m², 14 de 30m², 35 de 45m², 13 de 60m², 1 de 90m² i 1 de 135m².

Cal recordar que el nou IES Jaume I de Borriana es construirà en la mateixa parcel·la que ocupa actualment, de 19.327m², les obres del qual, segons ha indicat ja licitades, compten amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d’euros. Aquestes obres d’enderrocament i edificació formen part del pla de construcció d’infraestructures educatives, Edificant, i està finançat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports. La redacció del projecte ha sigut realitzada per Santatecla Arquitectos SLP.

Amb la construcció de la futura infraestructura educativa es renovaran les obsoletes instal·lacions del primer institut que es va construir a la ciutat fa més de cinquanta anys. Serà un centre educatiu completament nou, punter en matèria d’eficiència energètica i un dels de major capacitat, construïts actualment dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací