L’hostaleria lamenta que les noves mesures “són un tancament encobert”

535

Actualitat Diària

Des de Conhostur i Hostaleria València (Federació Empresarial d’Hostaleria de València) s’ha volgut fer una valoració de les restriccions anunciades per la Generalitat Valenciana per a les festes de nadal, anunciades el divendres a la nit pel president del Consell, Ximo Puig. Des de Conhostur lamenten que “de nou s’han pres decisions improvisades, amb canvis del criteri inicial establert”, a una setmana de la celebració de les festes en plena campanya de Nadal.

Per a l’hostaleria, avançar el toc de queda a les 23.00 hores, que comporta l’avançament del tancament dels establiments, afectarà directament el servei de sopars, que en molts restaurants serà “inviable” oferir, especialment en els restaurants gastronòmics, i s’elimina el segon torn per a molts locals que a més havien recorregut a aquest sistema per les limitacions d’aforament.

“En aquests moments, tenint en compte que per a molts negocis la campanya de nadal podria ser l’últim revulsiu abans de plantejar-se un tancament definitiu, aquestes limitacions suposen la punta per al sector tant de la restauració, com l’oci i l’hostalatge”, asseguren en el comunicat de premsa.

L’hostaleria porta treballant des de fa més d’un mes a un 30% de l’aforament interior i un 50% de l’aforament a les terrasses, no obstant això, a nivell d’impostos, taxes, lloguers, els empresaris estan havent de fer front a tots els pagaments com si l’activitat empresarial estigués funcionant a un 100%. Aquestes mesures suposen un “tancament encobert per a un sector que segueix sense rebre cap mena d’ajuda directa”, han remarcat.

Conhostur ha condemnat així la “falta de sensibilitat” cap a les 35.000 empreses que conformen l’hostaleria en la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha assenyalat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “segueix sense rebre al sector, malgrat les nombroses peticions” que s’han realitzat en últimes setmanes per a mantenir aquesta reunió en la qual poder reclamar un pla d’ajudes urgent i necessari per a garantir la viabilitat i el manteniment de les empreses hostaleres”.

“Una vegada més ens veiem sotmesos a la improvisació tant del Govern central com autonòmic, que amb aquests canvis genera, un missatge confús cap a la ciutadania, i revela una falta de previsió i anticipació en la presa de decisions, a diferència de les polítiques d’actuació d’altres països europeus com Alemanya, que acompanyen les mesures restrictives a l’activitat empresarial amb ajudes directes compensatòries”, lamenta la Confederació en un comunicat.

Per això, Conhostur exigeix al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “demostri respecte cap a aquest sector -que representa el 6,8% del PIB- i convoqui de manera imminent la reunió que portem setmanes esperant”. “L’hostaleria, una vegada més, actuarà de manera responsable complint amb totes les restriccions imposades com ho ha fet des de l’inici d’aquesta crisi, però sense cap dubte les mesures sanitàries han d’anar acompanyades de mesures econòmiques que ajudin realment al teixit empresarial hostaler i turístic de la Comunitat Valenciana”, conclou el comunicat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací