L’expresident de la Generalitat Alberto Fabra: “Tinc ganes de tornar a fer abraçades”

908

Esperanza Molina//Actualitat Diària

El senador per Castelló, Alberto Fabra, ex president de la Generalitat Valenciana i ex alcalde de la capital de la Plana, es recupera a casa després de passar la fase més intensa del Covid-19.

A penes han passat dues setmanes des que va abandonar l’hospital, però avui, per fi, es trobava amb forces per a atendre els mitjans de comunicació, que s’han estat preocupant per ell durant tots els dies que els que va estar ingressat a l’hospital.

Com tot, amb la qual està caient, la conversa ha estat telefònica. Primer a les ràdios, que es veien ‘estretes’ per l’horari, i després als altres mitjans de comunicació que volíem parlar amb ell.

“No se si tindré forces suficients”, comentava als seus afins abans de començar les connexions. I la veritat, és que ha pogut amb això i rebre les mostres d’afecte que li presentaven els companys periodistes ho ha deixat esgotat, però feliç.

Aquesta és l’entrevista que ha mantingut amb Castelló Informació, que, encara que pot resumir-se en uns paràgrafs, resulta molt més impactant escoltar-la.

Perquè a Alberto Fabra, amb tota la seva alegria se li nota una veu cansada, molt lluny del to que emprava quan estava al capdavant de la Generalitat o quan es tractava amb molts d’aquests periodistes als quals atenia en el palau municipal.

Diu que es troba bé, descansant a casa, on intenta recuperar forces i fer exercicis.

No sap amb certesa quan es va contagiar, encara que sospita que va ser a Madrid, on va mantenir un menjar amb altres persones que després també van donar positiu en Covid-19.

A la seva casa, a Castelló, quan va notar els primers símptomes, va decidir confinar-se en una quarantena voluntària. Era el que marcaven els protocols.

La parcel·la cedida està al costat de l’Hospital General de Castelló.
La parcel·la cedida està al costat de l’Hospital General de Castelló.
Però la cosa va ser a més. Quan va començar a patir febre alta va ingressar de matinada un 18 de març a l’Hospital General. Llavors encara estava convençut que el seu seria breu. Indica que el va sorprendre que li fessin una placa de torax, perquè per a ell el coronavirus era com una grip de les de tota la vida. I va anar llavors quan se li diagnostico una pneumònia bilateral, tenia afectats els dos pulmons.

Quan van començar els problemes respiratoris va ser traslladat a l’UCI, on va romandre per espai de dues setmanes de les quals diu no recordar absolutament res. Estava sedat i controlat com tots els malalts de l’UCI les 24 hores al dia.

El 17 d’abril, després d’haver abandonat l’UCI dies abans, per fi se li va donar l’alta hospitalària. No podia ni caminar, es trobava completament esgotat, havia perdut vuit quilos i molta massa muscular.

I encara ara, encara li queden, almenys altres tres setmanes o un més fins a començar a ser el que era.

Alberto Fabra agraïa l’interès de tots quants es van preocupar per ell, els que van estar al peu del canó, però, sobretot, agraeix i valora el paper dels sanitaris que fan un paper extraordinari. “Són uns grans professionals i no es valora tot el que estan fent”. “El treball que estan fent és d’herois”.

Però al mateix temps es lamentava de la falta de mitjans amb els quals han estat treballant aquests sanitaris. Sembla mentida que no comptin amb els elements adequats. “És una irresponsabilitat per part del Govern”

En un estat Centralitzat per un Decret d’Alarma, el Govern havia d’haver subministrat el material necessari per a vetllar pel treball d’aquests sanitaris, i no ha estat així.

Quant al comportament de la societat, indica que “ha demostrat una maduresa increïble” “La gent ha respost amb una responsabilitat i un compromís espectacular. I hem de continuar en aquesta línia, perquè al final, és només així com podem garantir que hi hagi menys contagis i així poder vèncer aquesta pandèmia.”

Per a Alberto Fabra un altre tema de preocupació és la crisi econòmica que deixarà el coronavirus, amb la caiguda del PIB d’Espanya i les dades econòmiques són catastròfics. “Hem de treballar per a recuperar la normalitat i això s’ha de fer amb responsabilitat, amb sentit comú i amb un bon Govern”

Alberto Fabra somia amb poder trepitjar el carrer, amb poder sortir a l’aire lliure: “Tinc ganes d’abraçar i poder fer petons, tinc mico de fer petons i d’abraçar als amics, als familiars”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací