L’estació de tren d’Alcalà de Xivert ja és completament accessible i reobri després de 18 anys

666

L’acord entre l’Ajuntament i Adif ha fet possible la reapertura i l’ha dotat de màquina expenedora de bitllets i d’un ascensor 

Actualitat Diària

La reparació i posada en marxa de l’ascensor de l’estació d’Alcalà de Xivert, des d’avui divendres 25 d’octubre, ha fet possible que aquesta instal·lació siga ja completament accessible. Per part d’Adif es va procedir a reparar aquesta setmana un dels vidres de l’ascensor, que patia un trencament i, per tant, impedia la posada en marxa. Des d’ara, tots els usuaris i usuàries podran utilitzar l’ascensor per desplaçar-se entre les andanes, sense haver de pujar i baixar escales, el que suposava una barrera per a persones amb mobilitat reduïda.

El camí per aconseguir que l’estació de tren d’Alcalà de Xivert es reobrís i millorés les seues instal·lacions va començar al novembre de 2017, amb la posada en contacte dels responsables municipals amb responsables d’Adif. Després d’arribar a un acord, segons el qual Adif reobria l’estació a canvi que l’Ajuntament es fes càrrec d’obrir i tancar-la cada dia i de la seua neteja i manteniment, l’estació va obrir les seves portes al novembre de 2018, coincidint amb la posada en marxa de les noves freqüències de trens per al Baix Maestrat.

Per part de l’Ajuntament, es va sol·licitar també i es va aconseguir que l’estació comptés amb màquina expenedora de bitllets i, posteriorment, que Adif condicionés l’edifici eliminant les barreres arquitectòniques en forma de graó de les entrades i que canviés el mecanisme de les portes, per tal que fos completament accessible.

 L’Alcalde Francisco Juan ha recalcat que “amb la posada en funcionament de l’ascensor, podem dir que s’ha complert l’objectiu que ens havíem marcat que l’estació tornés a tenir ús i que fos completament accessible”. Juan ha agraït a Adif, en concret al subdirector general d’Estacions, Juan Cano, i als responsables regionals de la companyia, “la seua implicació i bona predisposició per, en un principi, arribar a un acord amb l’Ajuntament per reobrir l’estació i, posteriorment, els seus esforços per anar salvant obstacles administratius i tràmits diversos per aconseguir que l’estació estiga oberta i siga accessible”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací