Les festes patronals de Sant Pere 2019 decoren els carrers del Grau amb més de 150 activitats

821

Actualitat Diària

El Grau de Castelló es prepara per a les seues festes patronals, Sant Pere 2019, que ja celebren la seua seixanté setena edició. Així doncs, els carrers del Grau comptaran amb més de 150 activitats i començaran a partir de hui fins al 7 de juliol. Gastronomia, música i tradició jugaran un paper molt important en aquestes festes, tant de matí, de vesprada com a la nit. El tinens alcalde, Rafa Simó, ha assegurat des de l’Ajuntament del Grau que aquestes festes faran del poble “un lloc més viu, obert, cultural i participatiu”, juntament amb la Comissió de Festes i la Federació de Penyes i Colles.

En aquesta edició, no faltarà la música flamenca de la mà de Rumba 13, Paradita Flamenca, Juanra Castillo, A tu vera, Jarana, Els Makis i Alhaire. Amb tot, també tindran cabuda artistes castollonenques com ara el grup juvenil de rock Red Smoke o la Banda Municipal de Castelló i la Va unir Musical del Grau, que ambientaran amb la seua música clàssica el templet del Port Azahar.

A més a més, també torna la tercera edició del concurs de bandes emergents “Sant Pere BP Music Contest” a la Sala Opal, on a més dels finalistes, es comptarà amb la participació dels artistes convidats: Tarque -vocalista de Mclan-, Los Zigarros i Los Deltonos. A més a més, hui se celebra de 23.00 a 6.00 la primera edició del Graufest en la plaça Sète.

La mediterrània també formarà part d’aquestes festes, i el proper dissabte els veïns i veïnes del municipi degustaran un Tombet de Bou monumental en la plaça Miquel Peris i el diumenge els ciutadans tindran una cita al carrer Magallanes, on es cuinarà una gran paella. El dimarts, la ciutadania es reunirà en el tradicional sopar de pa i porta en el recinte fester, a aquesta costum li segueix la ja tradicional Torrà de la Sardina en la llotja i el concurs de paelles que posa que clausura l’últim dia de festes.

Els més menuts i menudes també tindran la seua pròpia festa amb tallers i castells inflables el matí del Dia Infantil i el dijous, també gaudiran amb la festa de l’aigua. A més a més, tel dilluns també podran participar en el concurs de dibuixos i ballar a ritme de la Glups Band el dimarts.

Tot i que aquestes són els actes més destacats, la tradició continuarà conquestant les festes de Sant Pere, amb la mascletà inicial, que tindrà lloc enguany en el Port Pesquer; les conegudes despertades; els tancaments (encara que el diumenge 30 canvia de recorregut); el concurs de ramaderies ‘Trofeu Sant Pere’; les danses entre ciutats germanades Castelló-Grau-Chatellerault; la missa al difunt; l’ofrena de flors a Sant Pere; la processó en honor a Sant Pere; i la cercavila final de les festes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací