Les festes d’octubre d’Oropesa se celebraran amb un programa adaptat a la nova realitat

872

Es retrà homenatge a la Verge de la Paciència amb actes variats en els quals es prioritzarà la seguretat dels assistents

Actualitat Diària

El municipi d’Orpesa celebrarà enguany les seues festes d’octubre, encara que adaptant el programa festiu a la nova normalitat imposada per la crisi sanitària i prioritzant la seguretat dels assistents. Així ho ha anunciat la regidora de l’àrea, Jennifer Casañ, qui ha recordat que ho festejos es duran a terme del 2 al 12 d’octubre en honor a la Verge de la Paciència, patrona de la localitat costanera.

No obstant això, i com és d’esperar, “aquestes festes tindran un caràcter diferent”, segons indica la la alcaldessa, María Jiménez, qui ha avançat que “els llocs en els quals se celebraven determinats actes canviaran amb la finalitat de poder garantir la separació interpersonal i respectar l’aforament màxim en cadascun dels actes”. És el cas de la tradicional ofrena, que enguany no tindrà processó “atés que hem d’evitar la congregació de multituds”, indica la munícipe.

I, com a avantsala als festejos, el pròxim 26 de setembre tindrà lloc la baixada de la Verge a l’església de Sant Jaume, on se celebrarà aqueix mateix dia una missa en el seu honor, i des del dilluns següent s’iniciarà el septenari. Serà el dia 2 d’octubre quan comencen de manera oficial els festejos i, a la vesprada, veïns i visitants podran gaudir del primer concerte tribut a l’esplanada firal, situada al carrer José Rivera Forner.

Així mateix, la regidora responsable de l’àrea ha avançat els dos concerts d’enguany. El primer d’ells serà el de Carlos Sadness, dirigit als més joves, els qui podran recollir les entrades des del 14 de setembre en l’Oficina de Turisme de la platja de la Petxina; i el segon el protagonitzarà Mocedades, per als més majors. Les entrades per a aquest últim estaran disponibles a l’Ajuntament a partir del 21 de setembre i l’horari de recollida serà de 17.00 a 20.00 hores.

A més, les associacions locals també participaran de les festes patronals del municipi amb actuacions a càrrec de la Va unir Musical d’Orpesa, la Escola de Danses d’Orpesa i l’associació de ‘dolçainers’ i ‘tabaleters’ L’Embolic. Amb tot, Casañ avisa que tots aquells interessats a assistir als actes organitzats enguany hauran de reservar la seua plaça prèviament ja que l’aforament és limitat. Per a això, la Regidoria de Festes habilitarà una secció ‘ en línia’ a través de la qual es podrà adquirir les entrades dels diferents esdeveniments.

“Sabem que no seran unes festes com ens haguera agradat celebrar, però hem d’actuar amb responsabilitat i complir amb la normativa de seguretat i distància social per a garantir la salut de tots i totes”, insisteix la munícip. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Orpesa adaptarà els festejos al nou escenari que viu la societat, extremant totes les precaucions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací