Les festes de Santa Quitèria a Almassora comptaran amb bous de 8 ferros diferents

276

Completaran sis entrades de vaques matinals, una jornada vespertina i l’exhibició nocturna d’enfundades

Actualitat Diària

La regidora de Festes de l’Ajuntament d’Almassora, Isladis Falcó, al costat de la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes, han tancat la contractació de huit ramaderies per a les entrades i proves de vaques per la Vila durant les festes de Santa Quitèria. En aquest sentit, els caps de bestiar seleccionats provenen de la Comunitat Valenciana, Aragó o Catalunya i completaran sis entrades de vaques matinals, una jornada vespertina i l’exhibició nocturna d’enfundades.

La ramaderia La Paloma (Xaló, Alacant) va véncer en el concurs de ferros de ramat durant les festes en honor a la Mare de Déu del Roser de l’any passat, seguida en segon lloc d’Hermanos Monferrer (Formiche Alto, Terol) i en tercera posició per Germans Príncep (Baix Llobregat, Barcelona). Les tres ramaderies es van assegurar la seua participació en la festes de Santa Quitèria i seran les protagonistes a partir de les 13 hores en les entrades dels dies 24, 25 i 21 de maig, respectivament.

Les tres entrades de vaques restants, jornades del 23, 26 i 27 de maig, recauran a càrrec de les ramaderies Hermanos Asensi (Orba, Alacant), Hermanos Cali (Moixent, València) i Hermanos Bellés (Torre d’En Besora, Castelló) que tancarà la fira en el matí del dissabte prèvia a la mostra de tres cerrils. Totes elles seguiran el format tradicional de tancament a les 13 hores i la següent mostra individual de cadascun dels animals de l’entrada pels carrers del recinte taurí del barri de la Vila.

El divendres 26 de maig el públic taurí podrà gaudir d’una vesprada de vaques des de les 18 fins a les 19.30 hores on és habitual la presència de diversos retalladors i rodadors del panorama local i provincial. A la nit, les vaques enfundades d’Hermanos Bellés tornaran a ser protagonistes d’una nit divertida que ocuparà des de la 1 fins a les 3 hores on els aficionats locals solen acudir a la plaça Major disfressats per a celebrar una cita taurina diferent.

Finalment, la regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït “la labor de la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes en col·laborar en la selecció del bestiar que recorrerà els carrers de la Vila per al gaudi dels aficionats taurins que també agraeixen la varietat al costat dels bous salvatges de les vesprades i nits”. “L’entrada de vaques, les enfundades i les vaques de la vesprada acumulen cada vegada més públic en el recinte taurí”, ha afirmat l’edil.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací