Xarxa Teatre celebra 40 anys com a referent del teatre de carrer

294

L’obra compta a la participació internacional de les companyies Générik Vapeur, de França, i Tchyminigagua, de Colòmbia

Actualitat Diària

La regidora d’Innovació Cultural, Noelia Samblás, ha presentat hui, al costat dels directors de Xarxa Teatre, Nel·lo Vilanova i Leandre Escamilla, i els representants de les companyies Générik Vapeur (França) i Tchyminigagua (Colòmbia), l’espectacle XL que, amb motiu del seu 40é aniversari estrenaran aquest dissabte, dins de la programació del 35é Festival Internacional de Teatre de Carrer. Una coproducció internacional, amb vora 30 artistes, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real

La regidora ha felicitat la companyia per aquest aniversari i ha destacat que al llarg d’aquests anys els seus espectacles s’han representat a més de 40 països. “Xarxa Teatre és una companyia de teatre de carrer referent al món, que mai ha perdut el seu vincle amb Vila-real i que no podia faltar en aquesta 35a edició de FITCarrer, perquè a més, Nel·lo Vilanova va ser un dels impulsors d’aquest festival i el seu primer director”. La regidora també ha agraït la participació de les companyies internacionals Générik Vapeur i Tchyminigagua, així com la col·laboració de la Cooperativa Catòlica Agrària, representada pel seu president, Juanjo Ortells, i el seu director, Sergio Fuster, que ha cedit les instal·lacions per als assajos de l’espectacle. 

Leandre Escamilla, un dels directors de Xarxa Teatre, ha destacat que XL és un espectacle que vol “recuperar el carrer com a espai de convivència entre els artistes i el públic” i on “el més important és el viatge que farem pels carrers de Vila-real”, per la qual cosa ha animat els assistents a deixar-se portar i acompanyar els artistes en el seu recorregut. 

Finalment, els representants de Générik Vapeur, Katy Avram i Pierre Berthelot, i de Tchyminigagua, César Grande, han agraït l’oportunitat que suposa aquesta coproducció que uneix tres companyies internacionals en defensa de les arts de carrer. 

L’estrena d’ XL tindrà lloc el dissabte, 6 de maig, a les 22.30 hores, a la plaça Major.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací