Les entitats musicals de Vila-real preparen la festivitat de santa Cecília amb un cap de setmana d’activitats i música

712

Actualitat Diària

Les entitats musicals de Vila-real preparen per al cap de setmana la tradicional festivitat en honor a Santa Cecília, patrona dels músics. La festa principal tindrà lloc diumenge, amb la participació del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, la banda de la Unió Musical La Lira, la Coral Sant Jaume, Els XIII, l’Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega i el Grup de Danses l’Anguila.

La jornada, promoguda per la Regidoria de Tradicions, començarà a les 8.00 hores amb la tradicional diana pels carrers de Vila-real, a càrrec del Trull i La Lira, seguida, a les 10.30 hores, per la processó amb la imatge de santa Cecília cap a la basílica de Sant Pasqual. Allí, a les 11.00 hores, s’oficiarà la missa de santa Cecília, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume sota la direcció d’Alfredo Sanz i l’orquestra Francesc Tàrrega sota la direcció d’Isabel Casalta. En acabar, el Grup de Danses L’Anguila oferirà uns balls. A continuació, processó cap a Els XIII, per retornar la imatge de la patrona dels músics.

També tradicional en aquestes dates és el Concert de Santa Cecília de la Unió Musical La Lira, que enguany portarà a l’Auditori Municipal “El rei Lleó en concert” en tres sessions: divendres la nit (22.00 h), dissabte per la vesprada (18.30 h) i també per la nit, a les 22.00 hores. La Lira ha decidit ampliar les funcions, en esgotar-se les entrades per a les dues primeres. Els tiquets per a la representació de dissabte a la nit es repartiran dijous pel matí, a partir de les 10.00 hores, a l’Auditori Municipal i divendres a les 18.00 hores a la seu de la Unió Musical La Lira.   La programació de Santa Cecília es completa amb el concert ‘Melodies de platea’, previst el diumenge a Els XIII.

“Vila-real és un ciutat de músics i de música, amb una llarga tradició i una pedrera d’associacions i d’artistes importantíssima. La festivitat de santa Cecília les uneix a totes elles, una vegada més; una festivitat que, des de l’Ajuntament, volem també ajudar a celebrar com mereix, orgullosos com estem de les nostres entitats musicals”, assenyala la regidora de Tradicions, Noelia Samblás.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací