Les coquetes donen el tret d’eixida a la celebració de la festa de Sant Antoni a Benicàssim

648

Actualitat Diària

Benicàssim conta les hores perquè el volteig de campanes anuncie aquesta vesprada, a les 19 hores, l’inici de l’encesa de les fogueres i amb el qual el municipi se submergirà en onze dies de festes en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda.

Per a la jornada festiva de hui, després del volteig de campanes, els veïns i veïnes de Benicàssim faran front a les baixes temperatures amb l’encesa de les fogueres que es realitzaran en diferents punts del nucli urbà. Un ritual que a les 22.00 hores donarà pas al tradicional acte de benedicció i repartiment de la Coqueta. Gent a cavall, damunt de carros i carrosses que representen estampes tradicionals del Benicàssim de fa unes dècades, o simplement caminant, participaran en la desfilada en el qual els veïns passejaran abillats amb calçat i roba tradicional. Com marca la tradició, la desfilada donarà tres voltes i en finalitzar es procedirà al repartiment de les coquetes que aquesta setmana s’han elaborat en el forn José María. La reina infantil, Marina Pauner, al costat de la seua cort d’honor formada per Mara Marqués, Andrea Nebot, Paula Bellido, Irene Andrés, Júlia Tafalla, Elena Barbeito i Natalia Rodríguez seran les encarregades de repartir els dolços típics per Sant Antoni en el municipi.

El primer dia de festa conclourà en el parador municipal amb la música a càrrec del Dj Pablo Villalba a partir de les 00.30 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací