Les Arts convida el seu públic més jove a convertir-se en detectius per a descobrir els secrets d’un teatre d’òpera

509

Actualitat Diària

El Palau de les Arts invita el seu públic més jove a convertir-se, per unes hores, en detectius per a descobrir els secrets d’un teatre d’òpera en una iniciativa que s’emmarca dins del Programa didàctic 2019-2020.

‘Les Arts és Educació’ ofereix aquesta setmana la seua activitat educativa més popular, ‘Detectius en l’òpera’, que té com a principal objectiu donar a conéixer als més joves el funcionament i l’estructura d’un teatre líric.

El muntatge és una producció de les Arts en col·laboració amb La Farsería (Escuela del Actor). Estrenat en la temporada 2009-2010, es tracta de la primera producció que va utilitzar de manera simultània tots els espais de l’edifici.

La visita dels més menuts al teatre comença amb un enigma: el concertino de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Anastasio Galottin, ha desaparegut i el detectiu Römer Just busca el seu parador. Els assajos del pròxim concert són prompte i sense ell no poden seguir endavant.

Xiquets i xiquetes hauran d’ajudar l’investigador en la seua comesa. Per a sorpresa de tots, el concertino ha sigut segrestat; l’autor de la malifeta no és altre que el violinista Gilberto Victorio, que vol llevar a Anastasio el lloc de més jerarquia en l’orquestra.

De la mà del detectiu Römer Just i guiats per una sèrie de pistes, els més menuts, coneixen els diferents espais, corredors, terrasses i sales de representació, i d’aquesta manera, aprenen també el funcionament i necessitats d’un teatre d’òpera.

En total, les Arts ha programat 6 sessions de caràcter educatiu del dimarts 10 al dijous 12 de març. El dissabte 14, l’enclavament cultural ha establit dues funcions familiars, obertes al públic general, a les 10.30 hores i a les 12.30 hores, amb preus de 7 euros, per a xiquets fins a dotze anys, i 9 euros per a la resta d’assistents. Les sessions estan limitades a 90 participants, amb un màxim de 30 places d’adult.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací