Hosbec asegura que la decisió de Sanitat de suspendre els viatges de l’IMSERSO es un “pitxer d’aigua freda”

699

Actualitat Diària

Com un pitxer d’aigua gelada, així ha caigut en el sector hoteler la decisió del Ministre de Sanitat de suspendre tota l’operativa del Programa de Viatges de Majors IMSERSO durant un mes, decisió que s’ha fet pública a primera hora de la vesprada de hui dimarts 10 de març.

Juntament amb aquesta decisió, el ministre ha recomanat a tota la població evitar qualsevol tipus de viatge o desplaçament que no siga estrictament necessari, la qual cosa afecta el conjunt de la indústria turística que observa amb molta preocupació els esdeveniments que s’estan precipitant en les últimes hores.

A pesar que des de Hosbec no compartim la decisió presa pel Ministeri, entenem que han d’existir suficients motius de caràcter sanitari que justifique aquesta decisió. “El tot o res no ens agrada”, ha indicat el president de Hosbec que ha recordat que els hotels espanyols no han patit cap incidència d’importància en tot aquest període, més si tenim en compte el volum de turistes espanyols i internacionals que s’allotgen en la planta hotelera que està oberta. “Els nostres establiments són segurs, més si cap que un domicili particular, perquè s’han extremat les mesures d’higiene i protocols de neteja per a evitar precisament qualsevol tipus d’incidència”

No obstant això, haguera sigut molt desitjable que en el mateix moment en què s’ha fet pública aquesta mesura, s’haguera informat a tots els actors del programa dels detalls d’aquesta, això és, a partir de quina data comença la restricció, què ocorre amb els viatgers que estan ara mateix gaudint de les seues vacances, i sobretot, quines mesures de caràcter extraordinari es posaran en marxa per a pal·liar els efectes sobre una indústria que és vital en moltes poblacions de la costa espanyola i de les Illes Balears i Canàries.

Les mesures que reclama el sector passen per mesures de caràcter laboral, centrades en suport als expedients de regulació temporal d’ocupació que hagen de posar-se en marxa, mesures de caràcter econòmic per a garantir la viabilitat financera dels operadors adjudicataris o la posada en marca de línies ICO específiques per a proporcionar tresoreria si fóra necessària; i mesures de caràcter fiscal amb ajornaments de pagaments d’impostos, bonificacions fiscals i supressió dels impostos que graven específicament l’activitat hotelera.

La paralització de l’activitat turística en poblacions turístiques (com són Benidorm, Peníscola o Gandia a la Comunitat Valenciana) té unes repercussions extraordinàries sobre tota la població i també en la imatge en la imatge internacional d’Espanya. “El retrovisor internacional és molt important quan es prenen mesures d’aquest tipus” ha indicat Toni Mayor en clara referència al mal col·lateral que es pot produir en els mercats internacionals. “Estem segurs que aquest factor tampoc ha sigut tingut en compte en aquesta decisió del Ministeri”.

Les xifres del programa IMSERSO a la Comunitat Valenciana.

El programa de vacances de Majors va posar en comercialització 180.000 paquets per a la temporada 2019-2020 per a la Comunitat Valenciana. En aquests moments estimem que quedarà aproximadament un 65% per executar ja que precisament en aquests dies comença la “temporada alta” de l’IMSERSO

rEl que queda en l’aire suposa per a la Comunitat Valenciana la suspensió d’uns 120.000 paquets, amb 1 milió d’estades i una facturació entre 25 i 27 milions d’euros.
D’aquestes dades, el 80% de l’execució correspon a Benidorm, el 10% a Castelló i el 10% restant a Gandia i altres poblacions de la Costa Blanca.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací