L’Àrea de Cultura de Peníscola presenta les conferències sobre la societat local

707

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat aquest matí la conferència programada per al 30 de novembre i l’1 de desembre en el Saló Gòtic del Castell.

“La sociedad peñiscolana entre los siglos XVII y XIX” s’impartirà ambdós dies a les 11.30h en aquest espai de la fortalesa templera per l’historiador local i geògraf, David Gómez de Mora, qui ha explicat com ha assolit obtindre tota la informació necessària, a través de diversos arxius. “La meua àvia paterna era peniscolana i, arran de escoltar anècdotes que ella em contava, he volgut estudiar la història dels nostres avantpassats”, ha detallat Gómez.

En la conferència s’explicarà, segons l’autor, “com el caràcter dels habitants de Peníscola ha estat modelat i marcat per una sèrie de fets històrics” i “es reconeixerà, com mai no s’ha fet, l’espectacular sacrifici de la població peniscolana en episodis històrics”. Totes les afirmacions i qüestions exposades estan basades en documents de l’arxiu del Regne d’Aragó, el Regne de València i l’arxiu municipal.

El regidor de l’àrea, Ramón Simó, ha subratllat que es tracta d’una conferència adreçada a “totes aquelles persones interessades en la nostra història i a conéixer com vivien les nostres famílies” i ha invitat tota la ciutadania a assistir a l’acte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací