Les empreses valencianes van estalviar en 2018 més de 7.800 tones de matèries primeres en la fabricació d’envasos

652

Actualitat Diària

El major compromís de la societat amb el medi ambient i la demanda d’una producció i consum més sostenible per part de la ciutadania, han fet que la ‘R’ de reducció cobre cada vegada més protagonisme en les polítiques ambientals de les empreses. En aquest context, el ecodiseño, és a dir, el disseny i producció d’envasos tenint en compte criteris de sostenibilitat, s’ha convertit en una eina clau perquè les empreses puguen minimitzar l’impacte ambiental dels seus envasos.

Amb aquest propòsit van treballar l’any passat 355 companyies de Comunitat Valenciana, de les quals un 63% són pimes. Així, totes elles, en col·laboració amb Ecoembes, l’organització ambiental que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya, van implantar un total de 580 mesures de ecodiseño. Gràcies a aquest compromís, es van estalviar en Comunitat Valenciana 7.825 tones de matèries primeres durant el procés de disseny d’envasos, fase en la qual s’estima que es produeix el 80% del seu impacte ambiental.

Dins de les mesures de ecodiseño aplicades per les empreses de la Comunitat, un 23% estaven encaminades a facilitar el reciclatge dels envasos i un 14% a reduir el seu impacte ambiental. A més d’aquestes, altres mesures han sigut destinades a reduir la quantitat de plàstic i altres materials utilitzats, així com a redissenyar els envasos amb l’objectiu de fer-los més sostenibles. En aquest sentit, des de la posada en marxa d’aquesta mena de polítiques en 1999, les empreses de valencianes han aplicat més de 7.900 mesures per a aconseguir que els seus envasos siguen més sostenibles.

“Cada vegada són més les empreses de la comunitat que decideixen aportar el seu granet d’arena en la lluita contra el canvi climàtic a través del ecodiseño d’envasos. Si els productes que arriben al mercat redueixen el seu impacte mediambiental, i a això li sumem les labors de reutilització i reciclatge per part de la ciutadania valenciana, entre tots aconseguirem canviar el model actual per un circular i més sostenible amb el planeta en el qual vivim”, ha assenyalat Ángel Hervella, director de Gestió Local i Autonòmica d’Ecoembes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací