L’Alcora es tiny de violeta amb una infinitat d’activitats contra la violència de gènere pel 25N

830

En el programa destaquen  tallers, activitats educatives, trobada de professionals, marxes, presentacions, teatre, o esport

Actualitat Diària

L’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons i l’Agent d’Igualtat, Lucía Romaní, han presentat aquest matí les activitats que l’Ajuntament de l’Alcora ha preparat amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i que es duran a terme durant tot el mes de novembre.

En l’acte, han destacat la importància que tenen aquest tipus de campanyes “per tal de conscienciar i reivindicar la igualtat real entre homes i dones i visibilitzar un problema greu de la societat com és la violència masclista, una xacra que cal afrontar des de tots els àmbits”.

Tallers, activitats educatives, trobada de professionals, marxes, presentacions, teatre, esport… Des de l’àrea de Polítiques Inclusives s’ha preparat una “completa programació”.

Les activitats començaran el dia 7 de novembre, a les 19 hores, amb la xerrada-taller “Biblioteques humanes sobre violència de gènere”, a càrrec de l’associació Alanna. La iniciativa, que es durà a terme a les noves dependències municipals, té com a objectiu sensibilitzar sobre la realitat de la violència de gènere a través de testimoniatges reals.

El següent acte, el mural participatiu “Pels bons tractes i contra la violència de gènere”, dirigit a l’alumnat del PFQB de l’Ajuntament de l’Alcora i del programa Jove Oportunitat, tindrà lloc el 15 de novembre, a les 10 hores. El mural, que estarà basat en la teoria i tècnica del grafit i té per objecte la lluita contra la violència de gènere, estarà coordinat per ‘De Tripas Aerosol’.

D’altra banda, el 20 de novembre, a les 20 hores, se celebrarà la marxa nocturna amb perspectiva de gènere “Espais lliures i segurs”, que té com a finalitat localitzar espais que generen inseguretat i assenyalar-los amb l’objectiu que l’Ajuntament es comprometa a millorar-los. És una activitat patrocinada per la Subdelegació del Govern i organitzada per la Unitat contra la Violència de Gènere de la institució provincial i l’Ajuntament de l’Alcora.

El 22 de novembre, a les 10.30 hores, a les noves dependències municipals, tindrà lloc la trobada de professionals, a càrrec del Centre de Dona Rural Segorbe, una entitat de caràcter itinerant que té com a objectiu donar resposta a municipis de l’entorn rural per fer treballs d’intervenció i prevenció de la violència de gènere.

L’acte institucional amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere se celebrarà el dia 24 de novembre. La jornada començarà a les 10.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, des d’on eixirà la Marxa Contra la Violència de Gènere, organitzada per  l’Associació Dones Progressistes de l’Alcora. La marxa finalitzarà a la plaça del consistori, on es llegirà el manifest i es durà a terme una performance contra la violència de gènere a càrrec de Tiranta Teatre i una masterclass de cardiobox dirigida per Més Esport.

El 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, els centres educatius de l’Alcora realitzaran una acció conjunta pels bons tractes i contra la violència de gènere. Consistirà en un micro obert i concentració silenciosa, que es desenvoluparà a partir de les 12 hores a l’Ajuntament.

El grup Teatre de Carrer representarà l’obra  “Com quedem?” el dia 28 de novembre per a l’alumnat de 4t de l’ESO dels centres educatius de l’Alcora. La peça posa el focus en com es construeixen les relaciones sexo-afectives en l’adolescència. Es tracta d’una iniciativa patrocinada per la Caixa Rural de l’Alcora.

La programació es tancarà amb la presentació del calendari 2020 de l’Associació Dones Progressistes de l’Alcora, patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora. Se celebrarà a la sala d’actes de l’Ajuntament, a les 19 hores, el dia 1 de desembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací