L’Alcora aprova el primer pressupost del Consell Municipal de Medi Ambient que ascendirà a 86.000 euros

578

Actualitat Diària

El Consell Municipal de Medi Ambient de l’Alcora, constituït el passat mes de maig, ha aprovat aquest matí el seu primer pressupost. Ascendeix a 86.000 € i s’inclourà en els comptes de l’Ajuntament de 2020. 

Una de les accions que contemplen és la licitació d’un contracte d’assessorament medi ambiental, amb la finalitat de desenvolupar documents i informes sobre diferents assumptes: emissions a l’atmosfera des de fonts industrials, qualitat d’aigües superficials i subterrànies en l’àmbit i zona d’influència dels polígons industrials del terme municipal, gestió de residus industrials i educació ambiental dirigida al sector industrial. 

Altres iniciatives que es duran a terme el proper any en matèria mediambiental són la contractació d’una EMCA per a realitzar mesuraments atmosfèrics, la col·locació d’adhesius en els contenidors per a informar sobre el tipus de residus que es pot tirar en cadascun, la realització de campanyes a través dels mitjans de comunicació locals i actuacions amb les associacions de jubilats. 

Així mateix, en el pressupost s’inclou la replantació d’arbratge en aquelles vies on es considere necessari, la licitació d’un contracte de manteniment de sendes per a identificar les necessitats de manteniment i senyalització de les mateixes i la redacció d’un Pla d’Acció Municipal d’incendis forestals (PAMIF). 

Cal recordar que el Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu ideat per a canalitzar i afavorir la participació de la ciutadania, les associacions i altres entitats interessades en el coneixement, planificació i gestió de tots aquells assumptes relacionats amb la protecció i defensa del medi ambient urbà i rural, la millora de la qualitat de vida i l’increment de l’habitabilitat i sostenibilitat del municipi de l’Alcora. 

Són temes d’especial interés els relatius a educació ambiental, atmosfera, residus, aigües i energia, entre altres. 

Està compost per representants de l’equip de govern, de cada partit polític amb implantació a l’Alcora, de la Plataforma No a la Contaminació, d’Ascer i Anffecc, del Consell Escolar Municipal, de l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora, del Centre de Salut de l’Alcora i de la Universitat Jaume I.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací