L’Alcora abaixarà un 95% l’impost de plusvàlua per herència a partir de 2020

909

La mesura s’aprovarà al setembre i Robert Tena ha atribuït la possibilitat de fer realitat aquesta iniciativa als “bons resultats” econòmics

Actualitat Diària

El regidor d’Hisenda, Robert Tena, ha anunciat que l’Ajuntament de l’Alcora aplicarà una bonificació del 95% en l’impost municipal de transmissió de l’habitatge habitual, més conegut com a plusvàlua.

La mesura s’aprovarà el pròxim mes de setembre i es farà efectiva en 2020. Eixes són les previsions del Govern local, segons ha informat Tena.

“Aplicarem la màxima rebaixa que permet la llei per a habitatges habituals”, ha destacat el regidor, qui ha atribuït la possibilitat de fer realitat aquesta iniciativa als “bons resultats” econòmics:“Gràcies a haver sanejat els comptes de l’Ajuntament durant la passada legislatura, rebaixant el deute en un 42%, hem alliberat recursos que ens permetran reduir aquest impost injust”.

Bonificacions IAE

Tal com ha confirmat el responsable municipal d’Hisenda, el consistori alcorí ha iniciat també els tràmits per tal de modificar l’ordenança fiscal amb la finalitat de bonificar l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses de nova creació: 50% durant els 3 primers anys, 20% el quart any i 10% el cinqué.

També preveuen bonificacions d’aquest impost de fins a un 50% per a les empreses que incrementen la contractació indefinida en les seues plantilles. Els percentatges de bonificació aniran en funció de l’increment de treballadors amb contracte indefinit: increment igual o superior al 10%, bonificació del 10%; increment igual o superior al 20%, bonificació del 20%; increment igual o superior al 30%, bonificació del 30%; increment igual o superior al 40%, bonificació del 40%; increment igual o superior al 50%, bonificació del 50%.

“Volem amb aquesta mesura estimular l’economia local, afavorir la creació d’ocupació i millorar les condicions laborals dels treballadors”, ha ressaltat.

Tena ha recordat, així mateix, el compromís del Govern local de convocar en els 100 primers dies d’aquesta nova legislatura al Consell Econòmic Empresarial de l’Alcora, en el qual participaran representants del sector empresarial del municipi i de tots els grups municipals, per desenvolupar i consensuar aquestes propostes. “L’objectiu és que entren en vigor en 2020”, ha manifestat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací