La Direcció general de l’Aigua amplia la presa de mostres per poder obrir al bany la platja de Les Fonts d’Alcossebre

847

Els resultats obtinguts a la zona de bany ja no detecten contaminació però s’han de seguir analitzant altres paràmetres i nous punts de mostreig

Actualitat Diària

Les anàlisis realitzades per la Direcció general de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència climàtica i Transició Ecològica aporten resultats positius pel que fa a la disminució de contaminació però cal seguir analitzant nous paràmetres, per poder decretar l’obertura al bany de la platja de Les Fonts d’Alcossebre. Dilluns 29 es van prendre mostres en el centre de platja, que donen com a resultat valors aptes per al bany, tant a E-coli com en enterococs, mentre que a la surgència sud -el brollador on es concentra el vessament- la contaminació ha disminuït notablement respecte a les mostres preses el divendres 26. Les mostres s’han analitzat per part de dos laboratoris i s’està pendent dels resultats de diversos paràmetres per tenir el resultat complet. A més, s’han ampliat els punts en què es recullen les mostres per analitzar ja que, segons es comunica des de la Direcció General, “s’ha procedit avui a fer una presa de mostres en tres zones de la platja i els resultats s’han de tenir demà sobre les 12.00h”.

Per part de l’Ajuntament, es van realitzar anàlisi a través de laboratoris oficials, tant divendres com dissabte, i els resultats han estat de valors aptes per al bany. Tot i així, és necessària l’ordre de la Direcció General per poder decretar l’obertura de la platja. Pel que fa a les accions desenvolupades per l’Ajuntament a través de l’empresa que gestiona la xarxa de sanejament municipal, a més de la instal·lació d’un sistema de bombeig que desvia l’aigua dels manantials a la xarxa de sanejament, des de divendres es continuen fent proves per comprovar l’existència de possibles fuites i, de moment, han estat negatives. També s’han pres mostres en pous de reg i s’està comprovant l’estat de les instal·lacions renovades des dels últims dos anys.

Avui s’ha celebrat una reunió en la qual, per part de l’equip de govern i tècnics de l’empresa encarregada del sanejament, s’ha explicat a empresaris i hostalers, així com a la resta de la corporació municipal, les diferents accions que s’estan realitzant per part de l’Ajuntament, així com la voluntat de “sol·licitar a totes les administracions que s’impliquen per aconseguir una solució definitiva a aquesta problemàtica”, ha apuntat l’Alcalde Francisco Juan que recordava que “des 2017, hem fet un gran esforç per inspeccionar i renovar el clavegueram de la zona però, al tractar-se d’un aqüífer subterrani i amb valors de contaminació discontinus, se’ns presenten moltes dificultats per localitzar el seu origen i actuar directament”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací