L’Ajuntament d’Onda aprova el pla Smart City per a convertir-se en la primera ciutat intel·ligent de la província

1108

Adjudica a l’empresa Pavapark Movilidad-Nunsys el contracte de gestió i creació de la plataforma que inclou diverses millores

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat l’adjudicació d’un ambiciós pla Smart City que pretén situar a Onda com a referent en aquesta matèria a la província de Castelló. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat en la signatura del contracte amb l’empresa Pavapark Movilidad-Nunsys, que ha sigut la triada després de la licitació, que “hem adjudicat un contracte important cofinançat amb els fons Feder de la Unió Europa i que suposa un pas important en la innovació i el futur desenvolupament de la ciutat d’Onda. Sens dubte ens trobem davant un repte que suposa continuar el camí de la nostra localitat cap a una ciutat intel·ligent, es tracta d’establir les bases per a desenvolupar i anar implementant, a poc a poc, components intel·ligents per a millorar els serveis als ciutadans, facilitar la gestió municipal i millorar el dia a dia dels veïns”.

Gràcies a aquest acord, s’ha contractat una plataforma de ciutat intel·ligent que integrarà els diferents components que es desplegaran en la localitat i que permetrà manejar la informació a través del sistema per a generar uns serveis útils a la ciutadania, ja que s’ajudarà la presa de decisions. A més, facilitarà que es puguen oferir recursos turístics de major qualitat. Però també s’incorpora en aquest contracte els components verticals de la gestió dels serveis municipals, és a dir, els sensors que es col·locaran en diferents àmbits i, cal destacar, que fruit del concurs públic, el consistori ha aconseguit diverses millores en tots els àmbits que es van licitar.

Gestió de la qualitat mediambiental

Així, el contracte contempla un sistema intel·ligent de la gestió de la qualitat mediambiental, amb sensors en l’avinguda País València per a conéixer la qualitat de l’aire i nivells de soroll d’aquesta zona i en 14 vies més; un sistema intel·ligent per al control de l’aparcament del Paraíso a través d’una aplicació, que es veu augmentat també a la zona del pavelló Víctor Cabedo; un sistema intel·ligent per a la detecció primerenca d’incendis forestals en les zones del Sitjar, el Salvador i el Montí, que comptarà amb 20 sensors addicionals; un sistema intel·ligent per a la gestió de la recollida selectiva de residus en 200 contenidors (el doble que en la licitació inicial) de reciclatge; un sistema intel·ligent per al control d’accés a instal·lacions esportives en dues dels recintes d’Onda i un control d’afluència al castell d’Onda, al Museu del Taulell Manolo Safont i al Museu d’Història i Arqueologia Local.

A més de les actuacions previstes en la licitació i millorades, també es desenvoluparan diverses accions més com, per exemple, dos passos de vianants intel·ligents situats a l’avinguda País Valencià i avinguda Catalunya; instal·lació de control de reg als parcs del carrer Mestre Juan Bautista Ramos i al carrer Paterna; dos punts de mesurament d’aforaments en l’avinguda País Valencià i al carrer Ribesalbes i la creació de dues aplicacions, una per al turista i una altra per al ciutadà, entre altres coses.

L’alcalde ha destacat que “tots aquests components estaran dins d’aqueixa plataforma que servirà per a prendre millors decisions en la gestió municipal i també estaran visibles a l’exterior perquè el ciutadà també puga conéixer aqueixa informació actualitzada. En definitiva, ens trobem en un repte molt important per al futur d’Onda i ens situarem a l’avantguarda com a ciutat que aposta per la innovació. Amb l’impuls d’aquesta mesura serem la primera localitat de més de 20.000 habitants de la província de Castelló que compte amb aquests sistemes de gestió”.

Huguet conclou explicant que “tot això el podem dur a terme gràcies a que al principi de la legislatura aquest equip de govern va desenvolupar una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) que va obtindre una subvenció dels Fons Feder de la Unió Europea que suposarà una inversió de cinc milions d’euros per a la transformació d’Onda. Aquest equip de govern ha apostat sempre per construir la ciutat entre tots, per estem duent a terme projectes d’aquest tipus que volen millorar la qualitat de vida de la ciutadania i busquen la sostenibilitat en el triple vessant, ambiental, econòmica i social”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací