Vila-real assegura el projecte per modernitzar i renovar el servei gratuït de préstec de bicicletes Bicivila’t

572

La inversió, inclosa en el pressupost de 2020, ha sigut adjudicada per 213.971 euros per a l’ampliació de les instal·lacions en la carretera d’Onda

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real ha completat l‘alienació d’una parcel·la industrial de propietat municipal situada en el polígon de la carretera d’Onda a través del procediment de subhasta, una venda que permetrà, entre altres qüestions, dur a terme una nova licitació per a renovar i modernitzar el servei gratuït de préstec de bicicletes Bicivila’t. Aquesta actuació, que forma part del Pla d’impuls i priorització de projectes pendents activat per l’equip de govern davant la situació de crisi derivada de la pandèmia, està inclosa en els pressupostos de 2020 i el seu finançament estava condicionat a l’alienació d’aquest terreny industrial de 3.929 metres quadrats.

L’Ajuntament havia licitat la parcel·la per 205.866 euros (IVA inclòs) i finalment, en el procediment de subhasta, l’empresa Keramex ha resultat ser l’adjudicatària del terreny per un total de 213.971 euros, una quantitat que l’empresa ha abonat aquesta passada setmana al consistori. “Amb l’alienació d’aquesta parcel·la no sols aconseguim assegurar la partida econòmica necessària per a fer possible un nou contracte del servei de préstec de bicicletes més modern i sostenible sinó que fem possible que el nostre pla de reindustrialització de la ciutat continue avançant ja que en el terreny que ha adquirit a l’Ajuntament, l’empresa Keramex ampliarà les seues instal·lacions”, ha destacat l’alcalde de Vila-real, José Benlloch.

El primer edil ha subratllat i agraït l’esforç inversor del Grup Pamesa a Vila-real, en la línia del pla impulsat pel consistori, a través de l’oficina de reindustrialització, perquè els parcs empresarials de la ciutat siguen cada dia més competitius i atraguen nova inversió industrial.

De la mateixa manera, Benlloch ha recordat que “estem compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, que contemplen el foment d’una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, i per aquest motiu vam anunciar que la modernització del sistema de préstec de bicicletes era un projecte irrenunciable per a enguany”. En aquest sentit, la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica, i Medi Ambient que dirigeix l’edil José Ramón Ventura Chalmeta ja té llest el plec de condicions de la nova licitació i “atés que ja disposem de la partida econòmica, procedirem immediatament a remetre el plec per a la seua contractació”, ha assegurat el regidor.

El contracte contempla la introducció de noves tecnologies amb les quals es pretén aconseguir una major flexibilitat i ampliació del servei públic. Així es fa referència a la geolocalització de les bicicletes amb la qual s’aconseguiria un major nombre de punts per a poder aparcar les bicicletes repartits per tota la ciutat. El sistema, al qual es tindria accés per app mòbil o amb targeta, permetria que les bicicletes estiguen localitzades en tot moment, facilitaria el seu aparcament i ho faria a més compatible amb l’ús de les bicicletes privades. Un altre dels aspectes que es contempla per a la licitació del servei és la inclusió de bicicletes elèctriques.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací